ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER PANCARLI HUMUS

Pancarlı Humus

PANCARLI HUMUS

Yılbaşı akşamına özel bir menü hazırlayanlar karşınızda masanıza hem renk, hem de lezzet katacak bir soğuk tarif var. Servis için bir de alternatif önerimiz de mevcut. Lezzetinden en ufak şüpheniz olmasın, kaydedin deneyin..

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

1 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
113 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancarlı Humus Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet orta boy pancar
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz

Pancarlı Humus Nasıl Yapılır?

  • Pancar hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Nohutlar haşlanır, ½ çay bardağı kadarının kabukları çıkartılarak kenara ayırılır. 
  • Tüm malzemeler rondoya alınır. Rondodan geçirilir. Tadı ve kıvamı bakılarak ayarlanır. Nohut tadı baskın olmamalı, pancarın tadı gelmelidir.
  • Tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı alınır, haşlanmış kabukları çıkartılmış nohutlar, tuz ve kimyon eklenir. 2-3 dk sotelenir.
  • Servis tabağına alınan pancarlı humusun üzerine zeytinyağında sotelenen nohutlar serpilir.
  • Alternatif servis önerisi için; Karnabahar dikey olarak iki parmak kalınlığında kesilir. Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır ve suyu süzülür.
  • Bir kasede yoğurt, zeytinyağı, köri, ezilmiş sarımsak harmanlanır ve karıştırılır.
  • Hazırlanan sos haşlanan karnabaharın üzerine gezdirilir. Tavada karnabaharın iki tarafı da kızartılır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!