Kırmızı Lahana Çanağında Kısır

Kısırı bir de böyle deneyin .Hem sunumu hem lezzeti ile beğeni kazanacak kısır tarifi.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Kırmızı Lahana Çanağında Kısır Tarifi İçin malzemeler
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su
- Yarım bağ maydanoz
- 1 tane orta boy yeşil biber
- 1 tane orta boy kırmızı biber
- 1 tane orta boy havuç
- 1 tane orta boy domates
- 1 tane orta boy salatalık
- 3 tane küçük boy kuru soğan
- 4-5 yaprak marul
- 3-4 dal yeşil soğan
- 1 tane küçük boy kırmızı lahana
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tane limon
- 1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
- 2 çay kaşığı sumak
- Yarım yemek kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı vişne ekşisi sosu
- Tuz
Kırmızı Lahana Çanağında Kısır Nasıl Yapılır?
- Bir kaba ince bulgur koyulur, kaynar su dökülür. Kabın üzeri kapatılır, bulgurlar pişmeye bırakılır.
- Bulgurun suyu çekene ve yumuşayana kadar bekletilir.
- Tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur, karıştırılır.
- Soğanların rengi değişmesine yakın salça koyulur. Soğanlar bir süre salçayla kavrulur. Pişince altı kapatılır.
- Bir kaba havuç rendelenir. Küçük küçük doğranmış salatalık, domates, biberler, yeşil soğan ve ince kıyılmış maydanoz ve marul koyulur.
- Pişen ince bulgurun içine hazırlanan soğanlı sos koyulur ve karıştırılır. Hazırlanan sebzeli karışım koyulur ve karıştırılır.
- Baharatlar koyulur ve karıştırılır. Kırmızı lahana yapraklarının içerisinde servis edilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR