ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KIRMIZI LAHANA ÇANAĞINDA KISIR

Kırmızı Lahana Çanağında Kısır

Kırmızı Lahana Çanağında Kısır

Kısırı  bir de böyle deneyin .Hem sunumu hem lezzeti ile beğeni kazanacak kısır tarifi.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

26 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırmızı Lahana Çanağında Kısır Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 tane orta boy yeşil biber
  • 1 tane orta boy kırmızı biber
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 tane orta boy salatalık
  • 3 tane küçük boy kuru soğan
  • 4-5 yaprak marul
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • 1 tane küçük boy kırmızı lahana
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane limon
  • 1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
  • 2 çay kaşığı sumak
  • Yarım yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı vişne ekşisi sosu
  • Tuz

Kırmızı Lahana Çanağında Kısır Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba ince bulgur koyulur, kaynar su dökülür. Kabın üzeri kapatılır, bulgurlar pişmeye bırakılır.
  • Bulgurun suyu çekene ve yumuşayana kadar bekletilir.
  • Tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur, karıştırılır.
  • Soğanların rengi değişmesine yakın salça koyulur. Soğanlar bir süre salçayla kavrulur. Pişince altı kapatılır.
  • Bir kaba havuç rendelenir. Küçük küçük doğranmış salatalık, domates, biberler, yeşil soğan ve ince kıyılmış maydanoz ve marul koyulur.
  • Pişen ince bulgurun içine  hazırlanan soğanlı sos koyulur ve karıştırılır. Hazırlanan sebzeli karışım koyulur ve karıştırılır.
  • Baharatlar koyulur ve karıştırılır. Kırmızı lahana  yapraklarının içerisinde servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!