ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KAYGANA YANINDA HAMSİ TAVA

Kaygana Yanında Hamsi Tava

KAYGANA YANINDA HAMSİ TAVA

Kaygana hamsi tava Balık akşamları en sevdiğimiz. Hele hamsi varsa. Hamsi OMEGA içeriği en yüksek olan protein deposu balıklardandır. Bu yönüyle kalp damar hastalıklarının önlenmesinde etkili olduğu söylenir. Yağda kızartılması yerine fırında yada buğulama olarak tüketilmesini uzmanlar tavsiye ediyor. Fırında, buğulama, hamsi kuşu, hamsili ekmek, hamsili pilav birçok lezzetli tarif seçeneği mevcut hamsinin. Hepsini süreç içerisinde sizinle paylaşacağım 😊 

Hamsinin yanına aslında mısır unlu krep de diyebileceğimiz kaygana çok yakışır. Hamsiyi kayganaya sarıp yemenizi tavsiye ederim. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
113 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaygana Yanında Hamsi Tava Tarifi İçin malzemeler

Hamsi tava için:

  • İstenilen miktarda hamsi
  • Mısır unu

Kızartmak için:

  • Zeytinyağı

Kaygana için:

  • 4 adet yumurta
  • 5-6 sap taze soğan (yeşil yerleri)
  • 5-6 dal maydanoz
  • 5 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Balık suyu
  • Tuz

Kaygana Yanında Hamsi Tava Nasıl Yapılır?

  • Temizleyip yıkanan hamsiler fazla suyunu süzmek için süzgece koyulduğunda altına suyun birikmesi için bir kap koymayı unutmayın ❤️. 
  • Yumurta, mısır unu, soğan, maydanoz, tuz harmanlanır. Krep kıvamına gelecek şekilde balık suyu ilave edilir. 
  • (Un ve su krepteki gibidir. Miktarı kıvama göre ayarlanabilir. Balık suyu yerine süt ile de açılabilir ama balık ile yenecekse balık suyu daha lezzetli yapacaktır)
  • Hafifte olsa yağlanmış sıcak tavaya krep kıvamına gelen karışımdan kepçe ile alınır ve aktarılır. Tavaya yayılan karışım önlü arkalı kızartılır.
  • (Krep mantığını mısır unu, yeşillik ve balık suyu ile yapıyoruz)
  • Hamsiler yıkandıktan sonra tuzlanır ve suyu süzdürülür. Mısır ununa bulanan hamsiler tavaya dizilir.
  • Tavanın kapağı ile ters düz edilir. İki tarafı da kızartılır.
  • 🧐 Fırında yapmak isterseniz fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir. Kızartma aşamasına kadar gelinir ve unlanan hamsiler pişirme kağıdına dizilir.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!