ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KAŞARLI SUCUKLU PATATES KAPATMA

Kaşarlı Sucuklu Patates Kapatma

KAŞARLI SUCUKLU PATATES KAPATMA

Sabah uyanmışsın, masada alt üst patateslerin arasında erimiş halde kaşar peyniri, üstünde sucuğun lezzeti seni bekliyor. Tamam tamam "bunu hazırlayacak olan zaten benim" diyorsun, sonuçta o masada sen de olacaksın 🥰

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
159 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaşarlı Sucuklu Patates Kapatma Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Kalın dilimlenmiş kaşar peyniri
  • İnce dilimlenmiş sucuk
  • Zeytinyağı

Kaşarlı Sucuklu Patates Kapatma Nasıl Yapılır?

  • Patatesler ince halka şeklinde doğranır. Bir kapta zeytinyağı, tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı toz biber harmanlanır.
  • Patatesler hazırlanan baharat sosuna bulanır. Pişirme işleminin yapılacağı tavaya, patatesler çok az üst üste gelecek şekilde tavaya dizilir.
  • Üstlerine kalın dilimlenmiş kaşar peyniri ve ince dilimlenmiş sucuklar dizilir. Kalan patatesler de aynı şekilde üstüne dizilir.
  • Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 10-15 dk pişirilir. Spatula yada kapak yardımı ile ters çevirerek diğer tarafı da 10-12 dk pişirilir. (Pişme süresi değişkenlik gösterebilir, çok kısa sürede pişme sağlamayacaktır. Kontrol edilmelidir).
  • Servis tabağına alınır ve dilimlenerek servis edilir.
  • 🧐 Kaşar peyniri mutlaka olmalıdır, sucuk isteğe bağlı olarak koyulmayabilir yada başka ürün kullanılabilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!