Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14610 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1341 Tarif
Diyet
4422 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2415 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5916 Tarif
Salata ve Meze
1378 Tarif
Sos
484 Tarif
Tatlı
9323 Tarif
Yöresel
2014 Tarif
Popüler Tarifler
Çardak Kebabı
Kapama
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Tuğçe Evrim YILMAZ
02 Mart 2021
Somon balığını bir de böyle deneyin.👌
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Sütlü anne keki
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)
Sütsüz Yoğurtsuz Pamuk Poğaça
Yoğurtlu Pamuk Kek
5 Dakika Kurabiyesi
10 Dakikada Simit Poğaça
Sarma İçinin Sırrı Harcında Saklı
Kardelen Tatlısı Nerenin Tatlısı?
Boyoz Yapmanın 7 Püf Noktası
Yapay Zekaya Göre Türk Mutfağının En İyi 10 Tatlısı
Poğaçanın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?
En İyi Kavurma Ne Etinden Olur?
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı için
Malzemeler
1,5 kilo somon balığı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Sosu için:
1 adet limon
1 adet mandalina
Kekik
Karabiber
Pul Biber
Kırmızı Toz Biber
Tuz
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Nasıl Yapılır
Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir.
Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
Yağ biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir. Balıklar kızarmaya bırakılır, biraz kızardıktan sonra ters çevrilir ve diğer tarafı pişirilir.
Balıklar tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür.
Balıklar kızarırken sos hazırlanır.
Limon sıkılır. Mandalina sıkılır.
Küçük bir kaba limon ve mandalina suyu koyulur.
Baharatlar koyulur, karıştırılır. (Baharatlar istenilen lezzete göre ayarlanır.)
Hazırlanan sos servis tabağındaki balıkların üzerine gezdirilir.
Tavada balığın yağı kalmışsa yağı da balıkların üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sizden Klasik Tarifler
Sizden Lezzetler
Balık Yemekleri
Kızartma Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Klasik Tarifler
35 Dakika
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Dileklelezzetlermutfagi
Klasik Tarifler
25 Dakika
Soslu Hamburger
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
10 Dakika
Taco
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
45 Dakika
Patates Köftesi
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
40 Dakika
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
elayladiyet
Klasik Tarifler
45 Dakika
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Promedia
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.