Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Mozaik Pasta
Tarçınlı Ve Kuru İncirli Kek
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
02 Mart 2021 tarihinde güncellendi.
Tuğçe Evrim YILMAZ
Somon balığını bir de böyle deneyin.👌
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tahinli Kurabiye Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Mayasız Poğaçaya Süt Mü Yoğurt Mu Konulur?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Mantarın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı için
Malzemeler
1,5 kilo somon balığı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Sosu için:
1 adet limon
1 adet mandalina
Kekik
Karabiber
Pul Biber
Kırmızı Toz Biber
Tuz
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Nasıl Yapılır
Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir.
Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
Yağ biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir. Balıklar kızarmaya bırakılır, biraz kızardıktan sonra ters çevrilir ve diğer tarafı pişirilir.
Balıklar tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür.
Balıklar kızarırken sos hazırlanır.
Limon sıkılır. Mandalina sıkılır.
Küçük bir kaba limon ve mandalina suyu koyulur.
Baharatlar koyulur, karıştırılır. (Baharatlar istenilen lezzete göre ayarlanır.)
Hazırlanan sos servis tabağındaki balıkların üzerine gezdirilir.
Tavada balığın yağı kalmışsa yağı da balıkların üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sizden Klasik Tarifler
Sizden Lezzetler
Balık Yemekleri
Kızartma Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Klasik Tarifler
35 Dakika
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Dileklelezzetlermutfagi
Klasik Tarifler
25 Dakika
Soslu Hamburger
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
10 Dakika
Taco
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
45 Dakika
Patates Köftesi
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
40 Dakika
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
elayladiyet
Klasik Tarifler
45 Dakika
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Promedia
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.