En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13804 Tarif
Çocuk
373 Tarif
Çorba
1211 Tarif
Diyet
4385 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2242 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1405 Tarif
Pratik Yemek
4854 Tarif
Salata ve Meze
1217 Tarif
Sos
464 Tarif
Tatlı
8466 Tarif
Yöresel
1958 Tarif
Popüler Tarifler
Firik Pilavı
Sebzeli Pizza
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Tuğçe Evrim YILMAZ
02 Mart 2021
Somon balığını bir de böyle deneyin.👌
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Patates tatlısı
Yumurtalı ekmek tatlısı
Kıymalı patlıcan yemeği
Vardabit Paçası
Yorkshire Pudding
Kerebiç
Diyete Uygun Hafif Kahvaltı Tarifleri: 21 Sağlıklı Tarif
Ev Yapımı Doğal Detoks Tarifleri: Kilo Verdiren, Yağ Yaktıran 21 Detoks Suyu Tarifi
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
2024 Eylül Ayında Favori Olan 10 Tarif
Hileli Gıdalar Açıklandı: İşte Taklit ve Tağşiş Yapılan Hileli Ürünler
İstanbul'un Kalbi: Fatih - Suriçi
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı için
Malzemeler
1,5 kilo somon balığı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Sosu için:
1 adet limon
1 adet mandalina
Kekik
Karabiber
Pul Biber
Kırmızı Toz Biber
Tuz
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Nasıl Yapılır
Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir.
Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
Yağ biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir. Balıklar kızarmaya bırakılır, biraz kızardıktan sonra ters çevrilir ve diğer tarafı pişirilir.
Balıklar tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür.
Balıklar kızarırken sos hazırlanır.
Limon sıkılır. Mandalina sıkılır.
Küçük bir kaba limon ve mandalina suyu koyulur.
Baharatlar koyulur, karıştırılır. (Baharatlar istenilen lezzete göre ayarlanır.)
Hazırlanan sos servis tabağındaki balıkların üzerine gezdirilir.
Tavada balığın yağı kalmışsa yağı da balıkların üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sizden Klasik Tarifler
Sizden Lezzetler
Balık Yemekleri
Kızartma Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Klasik Tarifler
35 Dakika
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Dileklelezzetlermutfagi
Klasik Tarifler
25 Dakika
Soslu Hamburger
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
10 Dakika
Taco
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
45 Dakika
Patates Köftesi
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
40 Dakika
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
elayladiyet
Klasik Tarifler
45 Dakika
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Promedia
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.