ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER IZGARA TAVADA LİMONLU VE MANDALİNA SOSLU SOMON BALIĞI

Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı

Izgara Tavada Limonlu ve  Mandalina Soslu Somon Balığı

Somon balığını bir de böyle deneyin.👌

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

47 Tarif       9 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 kilo somon balığı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 adet  limon 
  • 1 adet mandalina
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Kırmızı Toz Biber
  • Tuz

Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı Nasıl Yapılır?

  • Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
  • Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir. 
  • Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
  • Yağ biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir. Balıklar kızarmaya bırakılır, biraz kızardıktan sonra ters çevrilir ve diğer tarafı pişirilir.
  • Balıklar tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür. 
  • Balıklar kızarırken sos hazırlanır. 
  • Limon sıkılır. Mandalina sıkılır. 
  • Küçük bir kaba limon ve mandalina suyu koyulur. 
  • Baharatlar koyulur, karıştırılır. (Baharatlar istenilen lezzete göre ayarlanır.) 
  • Hazırlanan sos servis tabağındaki balıkların üzerine gezdirilir.
  • Tavada balığın  yağı kalmışsa yağı da balıkların üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!