İstavrit Tava Ve Kırmızı Soğan

14 Aralık 2020 tarihinde güncellendi.
İstavrit Tava Ve Kırmızı Soğan

Balık akşamımızın bugünkü konuğu istavrit❤️ İstavrit her mevsimde olan ama en lezzetli olduğu zaman kasım ile şubat ayları arası olan bir balık. Biz de hikayesi vardır. Sevgili kayınpederim aynı şehirde yaşadığımız zamanlarda, semt pazarı günleri elinde poşetle gelip akşama balık yaparız dediğinde poşetinde mutlaka olan balıktır. Masamızda anılarla ❤️

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İstavrit Tava Ve Kırmızı Soğan için

Malzemeler

  • 1 kg istavrit
  • Mısır unu
  • Tuz
  • Kırmızı soğan
İstavrit Tava Ve Kırmızı Soğan

Nasıl Yapılır

  1. İstavriti temizledikten sonra tuzlayıp süzgeçli bir kapta bekletilir. Böylece iyice suyu süzülür, tuz içine işler. Mısır unu ile unlayıp tavada kızartılır.
  2. Yanına servis edeceğimiz kırmızı soğan halka dilimlenir. İstavriti kızarttığımız tavada ve yağında önlü arkalı kızartılır. Soğan bu haliyle çok daha güzel olur. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo