İç Bakla İle Fava

İç Bakla İle Fava
15 Ekim 2020

@okayinmutfagi Arzu Okay Yücel’den lezzeti bahar gibi güzel bir tarif ile karşınızdayız… Yunan mutfağının mezelerinden biri olan fava, ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde tüketilir. Genellikle balık yemeklerinin yanında sunulan bu besin; bakla, soğan ve dereotu ile hazırlanır. İsteğe göre kuru bakla veya iç bakla kullanılabilir. Malzemeleri hazırladıysanız, yemeklerin yanına çok yakışacak iç baklalı fava tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak ev yapımı fava tarifine de göz atabilirsiniz. Daha fazlası için meze tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
İç Bakla İle Fava için

Malzemeler

  • 500 gr iç bakla (önceden çizilmiş, haşlanmış, ayıklanmış)
  • 2 ad orta boy soğan
  • Dereotu
  • 3 ad kesme şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı
İç Bakla İle Fava

Nasıl Yapılır

  1. Ayıklanmış, haşlanmış iç baklaları, küçük küçük doğradığınız soğanlarla zeytinyağında kavurun.
  2. Daha sonra  tuz ve şekeri ilave edip 1 çay bardağı su koyun ve baklalar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  3. Baklalar yumuşadıktan sonra el blenderi ile pütürsüz olana kadar çekin.
  4. Cam bir kabın dibini ıslatın. Bakla püresini içine dümdüz yayın. Baklayı kare şeklinde kesin.
  5. Üzerine 1 limonun suyu  ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp dökün.
  6. Buzdolabında 3-4 saat donması için bekletin.
  7. Üzerini dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo