ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER HAMSİLİ PİLAV

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav
Hamsi mevsimi bitmeden denemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde hamsi yemek çok lezzetli ve besleyici oluyor. Önemli not: Uzmanlara göre Haftada en az 1-2 gün balık tüketmemiz gerekli.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

meltemyilmazkeskin Dilerseniz beni meltemblogu adlı instagram sayfamdan da takip edebilirsiniz💌
21 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamsili Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kilo hamsi
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 Su bardağı yasmine pirinç
  • 3 Su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuş üzümü
  • Havanda dövülmüş tane karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Dilediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
  • Bolca sevgi❤

Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

  • Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp temizleyelim. Borcamı tereyağı ile yağlayıp temizlediğimiz hamsileri resimlere eklediği şekilde dizelim.
  • 2 adet soğanı doğrayalım. Tavamıza 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı koyalım ve soğanları koyup kavuralım.
  • 2 su bardağı pirinci ve dilediğimiz kadar kuş üzümlerini yıkayalım. Soğanların üzerine ilave edip biraz daha kavuralım.
  • 2 çay kaşığı tuzu kaynamış 2 bardak suya ilave edip karıştırarak tavamıza koyalım.
  • Havanda dövdüğümüz tane karabiberleri de üstüne serpelim.
  • Pilavı suyu dibinde çok az kalana kadar pişirelim. Pişen pilavı borcama dizdiğimiz hamsilerin üzerine yayalım ve kalan hamsileri de en üste dizelim.
  • Üstünü de kalp şeklinde dizdim. Sevgilerimle.
  • Fırını 180 derecede önceden biraz ısıtalım. Hazırladığımız hamsili pilavımızı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!