Hamsili Pilav

Hamsili Pilav
07 Ekim 2021
Hamsi mevsimi bitmeden denemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde hamsi yemek çok lezzetli ve besleyici oluyor. Önemli not: Uzmanlara göre Haftada en az 1-2 gün balık tüketmemiz gerekli.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Hamsili Pilav için

Malzemeler

  • 1.5 kilo hamsi
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 Su bardağı yasmine pirinç
  • 3 Su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuş üzümü
  • Havanda dövülmüş tane karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Dilediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
  • Bolca sevgi❤
Hamsili Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp temizleyelim. Borcamı tereyağı ile yağlayıp temizlediğimiz hamsileri resimlere eklediği şekilde dizelim.
  2. 2 adet soğanı doğrayalım. Tavamıza 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı koyalım ve soğanları koyup kavuralım.
  3. 2 su bardağı pirinci ve dilediğimiz kadar kuş üzümlerini yıkayalım. Soğanların üzerine ilave edip biraz daha kavuralım.
  4. 2 çay kaşığı tuzu kaynamış 2 bardak suya ilave edip karıştırarak tavamıza koyalım.
  5. Havanda dövdüğümüz tane karabiberleri de üstüne serpelim.
  6. Pilavı suyu dibinde çok az kalana kadar pişirelim. Pişen pilavı borcama dizdiğimiz hamsilerin üzerine yayalım ve kalan hamsileri de en üste dizelim.
  7. Üstünü de kalp şeklinde dizdim. Sevgilerimle.
  8. Fırını 180 derecede önceden biraz ısıtalım. Hazırladığımız hamsili pilavımızı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo