ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER HAMSİLİ PİLAV

Hamsili Pilav

HAMSİLİ PİLAV 🎏

Sevenler el kaldırsın 😊 Hiç de düşünüldüğü kadar zor ve uğraştırıcı olduğu kanaatinde değilim. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
118 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamsili Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı tereyağı

Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

  • Hamsilerin kılçıkları ayıklanır, temizlenir. Hamsiler tuzlanır ve suyunu süzmesi beklenir.
  • Kuş üzümleri suya koyulur.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır ve iki çorba kaşığı tereyağı ile kavrulur. Soğanlara dolmalık fıstıklar eklenir ve kavrulur.
  • Suyu süzülen kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve su ekleyerek pilav pişirilir. Pişen pilava baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Pişirme kabına hamsiler dizilir. Hamsiler pişirme kabının kenarlarından sarkmalı ki üstünü kapatmak için kullanılabilsin. (görselde mevcut). Pilav hamsilerin üzerine doldurulur.
  • Pilavın üstü hamsi ile kaplanır. Pilavın üstüne parça parça tereyağı koyulur.
  • 200 derece fırında hamsiler kızarana kadar pişirilir.
  • 🍽️ Servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.
  • 🍽️ Üzerine maydanoz koyulur.
  • 🧐 Aynı uygulama ile tavada da yapılıp, kızartılabilir. Ters çevirirken dikkat etmek gerekir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!