Hamsili Pilav

21 Ekim 2022 tarihinde güncellendi.
Hamsili Pilav

Sevenler el kaldırsın 😊 Hiç de düşünüldüğü kadar zor ve uğraştırıcı olduğu kanaatinde değilim. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hamsili Pilav için

Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
Hamsili Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Hamsilerin kılçıkları ayıklanır, temizlenir. Hamsiler tuzlanır ve suyunu süzmesi beklenir.
  2. Kuş üzümleri suya koyulur.
  3. Kuru soğan yemeklik doğranır ve iki çorba kaşığı tereyağı ile kavrulur. Soğanlara dolmalık fıstıklar eklenir ve kavrulur.
  4. Suyu süzülen kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve su ekleyerek pilav pişirilir. Pişen pilava baharatlar eklenip karıştırılır.
  5. Pişirme kabına hamsiler dizilir. Hamsiler pişirme kabının kenarlarından sarkmalı ki üstünü kapatmak için kullanılabilsin. (görselde mevcut). Pilav hamsilerin üzerine doldurulur.
  6. Pilavın üstü hamsi ile kaplanır. Pilavın üstüne parça parça tereyağı koyulur.
  7. 200 derece fırında hamsiler kızarana kadar pişirilir.
  8. 🍽️ Servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.
  9. 🍽️ Üzerine maydanoz koyulur.
  10. 🧐 Aynı uygulama ile tavada da yapılıp, kızartılabilir. Ters çevirirken dikkat etmek gerekir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo