En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13868 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1222 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2267 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4899 Tarif
Salata ve Meze
1226 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8517 Tarif
Yöresel
1961 Tarif
Popüler Tarifler
Kabak Tatlısı
Mercimek Köftesi
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
Özlem Yılmaz Turşak
21 Ekim 2022
Sevenler el kaldırsın 😊 Hiç de düşünüldüğü kadar zor ve uğraştırıcı olduğu kanaatinde değilim.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Turp salatası
Beyaz çikolatalı mus
Yulaf lapası
Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye
Varakkaak
Fırında Kestane
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Caffe Crema Nedir?
Bursa'nın Yöresel Yemekleri: Bursa Mutfağından 11 Meşhur Yemek Tarifi
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Kasım Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
İstanbul Kendin Pişir Kendin Ye Mekanları: Gidebileceğiniz En İyi 13 Yer
Hamsili Pilav için
Malzemeler
1 kg hamsi
1,5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak su
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı tereyağı
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Hamsilerin kılçıkları ayıklanır, temizlenir. Hamsiler tuzlanır ve suyunu süzmesi beklenir.
Kuş üzümleri suya koyulur.
Kuru soğan yemeklik doğranır ve iki çorba kaşığı tereyağı ile kavrulur. Soğanlara dolmalık fıstıklar eklenir ve kavrulur.
Suyu süzülen kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve su ekleyerek pilav pişirilir. Pişen pilava baharatlar eklenip karıştırılır.
Pişirme kabına hamsiler dizilir. Hamsiler pişirme kabının kenarlarından sarkmalı ki üstünü kapatmak için kullanılabilsin. (görselde mevcut). Pilav hamsilerin üzerine doldurulur.
Pilavın üstü hamsi ile kaplanır. Pilavın üstüne parça parça tereyağı koyulur.
200 derece fırında hamsiler kızarana kadar pişirilir.
🍽️ Servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.
🍽️ Üzerine maydanoz koyulur.
🧐 Aynı uygulama ile tavada da yapılıp, kızartılabilir. Ters çevirirken dikkat etmek gerekir. Afiyetle ❤️
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Pilav Tarifleri
Balık Yemekleri
Sizden Lezzetler
Hamsi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Klasik Tarifler
35 Dakika
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Dileklelezzetlermutfagi
Klasik Tarifler
25 Dakika
Soslu Hamburger
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
10 Dakika
Taco
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
45 Dakika
Patates Köftesi
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
40 Dakika
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
elayladiyet
Klasik Tarifler
45 Dakika
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Promedia
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.