ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER GÜVEÇTE SEBZELİ PALAMUT

Güveçte Sebzeli Palamut

Güveçte sebzeli palamut

Bugün balık günü ❤️ Mantarlı sebzeli fırında palamut. Bir büyük palamut ile dört kişiye yetecek bir tarif, kaydetmeyi beğeniyi ve elbette denemeyi hak ediyor. Balığı yerken kılçığı ile uğraşmaktansa yemeği hazırlarken uğraşmayı tercih ediyorum. O nedenle kılçıkları ayıklıyorum (genelde hamsi hariç) ama balığın en lezzetli olan yeri yani kılçıklarının etrafındaki etleri ziyan etmeden.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       29 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Güveçte Sebzeli Palamut Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük boy palamut
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 8-10 adet mantar
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • Kekik
  • Pul biber
  • Kaşar peyniri

Güveçte Sebzeli Palamut Nasıl Yapılır?

  • Palamutlara kılçıklarından ayrılır ve kuşbaşı doğranır. 
  • Arpacık soğan ve sarımsak tereyağında kavrulur. İri doğranmış mantarlar ilave edilerek bir süre sotelenir.
  • İri doğranmış sivri biberler ve domatesler eklenir. Bir süre sotelenir ve balıklar ilave edilir. Kekik ve pul biber eklenerek karıştırılır.
  • Balıkların dağılmaması için fazla karıştırılmamalıdır. Balıkların rengi dönünce soya sosu eklenir ve karıştırılır.
  • Hazırlanan karışım güveç kaplarına paylaştırılır. Üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Kızarana kadar fırında pişirilir.
  • 🧐 Soya sosu koyduğumuz için ekstra tuz koymamıza gerek yok.
  • 🧐 Palamut dışında balıklarla da rahatlıkla yapılabilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!