Fasulye Ezmesi

Fasulye içerdiği protein ile a, b ve c vitaminleri açısından oldukça önemli bir besin. Sanırım girmediği mutfak yoktur. Ana yemek olarak tüketilen fasulyeyi bir de salata meze grubu olarak denemenizi tavsiye ederim.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Fasulye Ezmesi Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı fasulye
- 4-5 dal maydanoz
- 3-4 dal taze nane
- 1 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Fasulye Ezmesi Nasıl Yapılır?
- Fasulyeler akşamdan suya koyulur ve haşlanır. İyice haşlanıp suyu süzülen fasulyeler rondoya alınır.
- Diğer malzemeler ilave edilerek rondodan geçirilir.
- Damak tadınıza göre baharat ve tuz ilave edilebilir.
- Servis tabağına alınan fasulye ezmesinin üzerine zeytinyağı gezdirilir ve pul biber serpilir.
- 🍽️ Kurutulmuş ekmek ile çok keyifli olabiliyor.
- 🍽️ Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.
- 🍽️ Damak tadınıza göre bu tarife avokado ekleyerek de yapabilirsiniz.
- 🍽️ İçine minik minik doğranmış salatalık turşusu da girebilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR