ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER FASULYE EZMESİ

Fasulye Ezmesi

FASULYE EZMESİ

Fasulye içerdiği protein ile a, b ve c vitaminleri açısından oldukça önemli bir besin. Sanırım girmediği mutfak yoktur. Ana yemek olarak tüketilen fasulyeyi bir de salata meze grubu olarak denemenizi tavsiye ederim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fasulye Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı fasulye
  • 4-5 dal maydanoz
  • 3-4 dal taze nane
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Fasulye Ezmesi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeler akşamdan suya koyulur ve haşlanır. İyice haşlanıp suyu süzülen fasulyeler rondoya alınır.
  • Diğer malzemeler ilave edilerek rondodan geçirilir.
  • Damak tadınıza göre baharat ve tuz ilave edilebilir.
  • Servis tabağına alınan fasulye ezmesinin üzerine zeytinyağı gezdirilir ve pul biber serpilir.
  • 🍽️ Kurutulmuş ekmek ile çok keyifli olabiliyor.
  • 🍽️ Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. 
  • 🍽️ Damak tadınıza göre bu tarife avokado ekleyerek de yapabilirsiniz.
  • 🍽️ İçine minik minik doğranmış salatalık turşusu da girebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!