Fasulye Ezmesi
21 Ekim 2021

Fasulye içerdiği protein ile a, b ve c vitaminleri açısından oldukça önemli bir besin. Sanırım girmediği mutfak yoktur. Ana yemek olarak tüketilen fasulyeyi bir de salata meze grubu olarak denemenizi tavsiye ederim.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fasulye Ezmesi için

Malzemeler

  • 1 su bardağı fasulye
  • 4-5 dal maydanoz
  • 3-4 dal taze nane
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Fasulye Ezmesi

Nasıl Yapılır

  1. Fasulyeler akşamdan suya koyulur ve haşlanır. İyice haşlanıp suyu süzülen fasulyeler rondoya alınır.
  2. Diğer malzemeler ilave edilerek rondodan geçirilir.
  3. Damak tadınıza göre baharat ve tuz ilave edilebilir.
  4. Servis tabağına alınan fasulye ezmesinin üzerine zeytinyağı gezdirilir ve pul biber serpilir.
  5. 🍽️ Kurutulmuş ekmek ile çok keyifli olabiliyor.
  6. 🍽️ Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. 
  7. 🍽️ Damak tadınıza göre bu tarife avokado ekleyerek de yapabilirsiniz.
  8. 🍽️ İçine minik minik doğranmış salatalık turşusu da girebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo