ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER EZOGELİN PİLAVI

Ezogelin Pilavı

Ezogelin pilavı

Bulgur, pirinç ve şehriye sadece çorbada mı bir araya gelir? Siz bir de pilavını deneyin. Tek başına yeterince vitamin barındıran ve doyurucu olan bu pilav baş tacınız olabilir. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       29 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ezogelin Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4,5 su bardağı su (et sulu daha güzel olur)
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz

Ezogelin Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alınır. Arpa şehriyeler rengi dönene kadar kavrulur.
  • Bulgur ve pirinç ilave edilir. Kısık ateşte kavrulur. İnce doğranmış biberler,  domates ve defne yaprağı ilave edilip karıştırılır.  
  • Su, tuz eklenir. Su iyice kaynayınca altı kısılır ve kısık ateşte pişirilir.
  • Servis ederken üzerine maydanoz serpilir. Defne yaprağını çıkarmayı unutmayın. ❤️ Afiyetle. ❤️
  • 🧐 Su miktarı kullandığınız ürüne göre değişir. Pirince ve bulgura normalde koyduğumuz su ölçüsünü hesaplayarak koyabilirsiniz.
  • 🧐 Pişirirken dolaba attığım peynir suyundan bir miktar ekledim, şart değil.
  • 🧐 Et suyu daha da lezzetli yapacaktır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!