Etli Girit Kabağı

@okayinmutfagi Arzu Okay Yücel’den lezzetini çok beğeneceğiniz nefis dolma tarifi ile karşınızdayız. Potasyum, kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olan girit kabağını, bu kez dolma yapımında kullanıyoruz. Kıymalı iç harç ile doldurulan kıymaları isteğe göre tencerede veya fırında pişirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, okuyucumuzdan gelen etli girit kabağı tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak adım adım anlatımıyla kıymalı kabak dolması ve nefis kabak çiçeği dolması tarifini de deneyebilir, daha fazlası için dolma tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Etli Girit Kabağı Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet Girit kabağı
- 250 gr kıyma
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı bulgur ve pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
- Nane
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Etli Girit Kabağı Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler bir kaba alıp yoğurun. Kabakların içlerini oyun.
- Kıymalı iç ile kabakların içini doldurun..
- Tencerenin dibinde zeytinyağı, domates salçası ile sarımsak kavrulur.
- Doldurulan Girit kabakları tencereye yerleştirin.
- Kabakların yarısına kadar su ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Arzuya göre üzerine tereyağı yakıp servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?