ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER CONFİT HUMUS

Confit Humus

Confit Humus

Humusun confit sarımsakla harika birleşimi😍

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

26 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Confit Humus Tarifi İçin malzemeler

Humus için:

  • 100 gram haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Confit sarımsak için:

  • 8-10 diş sarımsak
  • 50 gr zeytinyağı
  • Dağ kekiği ve taze kekik

Confit Humus Nasıl Yapılır?

  • Humus için gereken tahin dışındaki malzemeleri rondoda çektirelim. En son tahini ekleyelim ve kıvamını koyulaştıralım. Humusumuz hazır.
  • Ardından ortası çukur olacak şekilde humusu bir tabağa alalım.
  • Sarımsakları üstü tamamen zeytinyağı ile kaplanacak şekilde küçük bir kabın içerisine alalım. Üzerine dağ kekiği ve normal kekik ekleyerek 180-200 dereceli fırında 1 saate yakın pişirelim.
  • Ardından humusun üzerine isteğe bağlı olarak koyalım ve birlikte yiyelim. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!