Confit Humus

08 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi.
Confit Humus

Humusun confit sarımsakla harika birleşimi😍

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Confit Humus için

Malzemeler

Humus için:

  • 100 gram haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Confit sarımsak için:

  • 8-10 diş sarımsak
  • 50 gr zeytinyağı
  • Dağ kekiği ve taze kekik
Confit Humus

Nasıl Yapılır

  1. Humus için gereken tahin dışındaki malzemeleri rondoda çektirelim. En son tahini ekleyelim ve kıvamını koyulaştıralım. Humusumuz hazır.
  2. Ardından ortası çukur olacak şekilde humusu bir tabağa alalım.
  3. Sarımsakları üstü tamamen zeytinyağı ile kaplanacak şekilde küçük bir kabın içerisine alalım. Üzerine dağ kekiği ve normal kekik ekleyerek 180-200 dereceli fırında 1 saate yakın pişirelim.
  4. Ardından humusun üzerine isteğe bağlı olarak koyalım ve birlikte yiyelim. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo