ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER BEĞENDİLİ KARİDES TAVA

Beğendili Karides Tava

Beğendili karides tava

Beğendili tariflere bayılıyorum. Hünkar beğendi yemeği favorilerim arasındadır. Daha önceden beğendili köfte ve beğendili çıtır tavuk tarifi vermiştim. Bu sefer karides tava ile birleştirdim, süper oldu😍

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

1 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beğendili Karides Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr çimçim karides
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Beğendisi için:

  • 1 adet top patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz


Beğendili Karides Tava Nasıl Yapılır?

  • Beşamel sos yapmak için tavaya tereyağını koyup eritiyoruz.
  • Yağı eridikten sonra unu ekleyip kavuruyoruz.
  • Tuz ve karabiberini de ekliyoruz.
  • Kıvamı katılaştıktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyip durmadan karıştırıyoruz.
  • Közlenmiş patlıcanı küçük küçük kesiyoruz ve beşamel sosa ekliyoruz.
  • Kaşar rendesini de ekleyip karıştırıyoruz.
  • Karides tava için tavaya tereyağını ekleyip eriyince sarımsağı ve karidesleri ekliyoruz.
  • Karidesler suyunu salmaması için yüksek ateşte rengi değişinceye kadar, kurutmadan pişiriyoruz.
  • Baharatlarını da ekleyip 1 dakika daha karıştırıyoruz.
  • Servis yaparken tabağa ilk olarak beğendiği daha sonra üzerine karidesleri koyup sıcak olarak servis yapıyoruz.
  • Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!