Baklalı Fava
25 Ağustos 2022

Baklanın en güzel hali.. 

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baklalı Fava için

Malzemeler

  • 500 gr kuru bakla
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Tuz
  • Pul biber
Baklalı Fava

Nasıl Yapılır

  1. Kuru baklalar akşamdan suya koyulur. Hazırlanacağı zaman suyu süzülür. Soğan ince kıyılır ve zeytinyağında kavrulur.
  2. Baklalar ilave edilir. 3-4 su bardağı su, şeker, limon suyu eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Pişen bakla blenderdan geçirilir. Pürüzsüz kıvam alan fava soğumaya bırakılır.
  4. İyice soğuyan favaya servis edileceği şekil verilir. Üzerine dereotu ve pul biber serpilir.
  5. Önceden haşlanmış, dondurucuya koyulmuş baklalar için; açılması beklenir ve tüm aşamalar aynı şekilde yapılır.
  6. Soğanın kavrulması tam olduktan sonra bakla koyulur ve sulu olmaması için haşlama suyu çok az koyulur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo