Baklalı Fava

Baklanın en güzel hali..
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Baklalı Fava Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr kuru bakla
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1 limon suyu
- 1 çorba kaşığı şeker
- Tuz
- Pul biber
Baklalı Fava Nasıl Yapılır?
- Kuru baklalar akşamdan suya koyulur. Hazırlanacağı zaman suyu süzülür. Soğan ince kıyılır ve zeytinyağında kavrulur.
- Baklalar ilave edilir. 3-4 su bardağı su, şeker, limon suyu eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen bakla blenderdan geçirilir. Pürüzsüz kıvam alan fava soğumaya bırakılır.
- İyice soğuyan favaya servis edileceği şekil verilir. Üzerine dereotu ve pul biber serpilir.
- Önceden haşlanmış, dondurucuya koyulmuş baklalar için; açılması beklenir ve tüm aşamalar aynı şekilde yapılır.
- Soğanın kavrulması tam olduktan sonra bakla koyulur ve sulu olmaması için haşlama suyu çok az koyulur.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR