ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER BAKLALI FAVA

Baklalı Fava

BAKLA FAVA

Baklanın en güzel hali.. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baklalı Fava Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuru bakla
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Tuz
  • Pul biber

Baklalı Fava Nasıl Yapılır?

  • Kuru baklalar akşamdan suya koyulur. Hazırlanacağı zaman suyu süzülür. Soğan ince kıyılır ve zeytinyağında kavrulur.
  • Baklalar ilave edilir. 3-4 su bardağı su, şeker, limon suyu eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen bakla blenderdan geçirilir. Pürüzsüz kıvam alan fava soğumaya bırakılır.
  • İyice soğuyan favaya servis edileceği şekil verilir. Üzerine dereotu ve pul biber serpilir.
  • Önceden haşlanmış, dondurucuya koyulmuş baklalar için; açılması beklenir ve tüm aşamalar aynı şekilde yapılır.
  • Soğanın kavrulması tam olduktan sonra bakla koyulur ve sulu olmaması için haşlama suyu çok az koyulur.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!