ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLER UN KAVURMASI (BULAMAÇ)

Un Kavurması (Bulamaç)

Un kavurması kavurmalı (bulamaç)

Konya yöresinden kavurma ve unla yapılan eskilerde kahvaltı olarakta tüketilen bir tarif 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Ugurlueller Yöresel yemekleri,türk mutfagini, ve modern degisik yemekleri yapmayi severim
5 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Un Kavurması (Bulamaç) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı kadar kavurma
  • 2 su bardağı un
  • 1 cay bardağı sıvıyağ 
  • Su

Un Kavurması (Bulamaç) Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağı tavaya alıp unu kavuruyoruz.
  • Unun rengi hafif değişince kavurmayı koyuyoruz. 2-3 dakika kadar birazda kavurmayla kavuruyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp, üzeri hafif batana kadar soğuk su ekleyip elimizle eziyoruz.
  • Ezdikten sonra tekrar üzeri batana kadar soğuk su ekleyip ocağa alıyoruz. 5 dakika kadar ocakta karıştırıyoruz.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp servis ediyoruz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!