Un Kavurması (Bulamaç)

Un Kavurması (Bulamaç)
16 Mart 2021

Konya yöresinden kavurma ve unla yapılan eskilerde kahvaltı olarakta tüketilen bir tarif 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Un Kavurması (Bulamaç) için

Malzemeler

  • 1 su bardağı kadar kavurma
  • 2 su bardağı un
  • 1 cay bardağı sıvıyağ 
  • Su
Un Kavurması (Bulamaç)

Nasıl Yapılır

  1. Sıvıyağı tavaya alıp unu kavuruyoruz.
  2. Unun rengi hafif değişince kavurmayı koyuyoruz. 2-3 dakika kadar birazda kavurmayla kavuruyoruz.
  3. Ocağın altını kapatıp, üzeri hafif batana kadar soğuk su ekleyip elimizle eziyoruz.
  4. Ezdikten sonra tekrar üzeri batana kadar soğuk su ekleyip ocağa alıyoruz. 5 dakika kadar ocakta karıştırıyoruz.
  5. Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp servis ediyoruz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo