Sokak Simidi

Lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? @lezzettarifleri Hilal Demirci’den şahane bir sokak simidi tarifi ile karşınızdayız. Gelin, evde sokak simidi nasıl yapılır, yapım aşamaları nelerdir? sorularının cevapları için tarife başlayalım.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Sokak Simidi Tarifi İçin malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kuru maya (silme)
Üzeri için:
- 1 kase küncü
- Yarım su bardağı pekmez
- 1/3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı un
Sokak Simidi Nasıl Yapılır?
- Ilık suyun içine kuru mayayı koyum 15 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını açın.
- Tuzu ekleyin. Mayalı su karışımını yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın.
- İçten dışa doğru yaklaşık 10 dakika yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 30 dakika mayalanması için bekletin.
- Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 12 eşit bezeye bölün.
- 12 bezeyi tezgahta uzun rulolar halinde yaklaşık 50 cm uzunluğunda fitiller elde edin.
- Daha sonra iki fitili yan yana alıp uç kısmını birleştirin.
- İki taraftan ters yöne doğru yuvarlayıp simit şeklini verin.
- Ayrı bir kapta pekmez, su ve bir tatlı kaşığı unu iyice karıştırın.
- Hazırladığınız simitleri önce pekmezli karışımı daha sonra küncüye bulayın.
- Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
- (Fırının zeminine yarım çay bardağı su dökün) Afiyet olsun...
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz hamur işi tariflere mutlaka göz atın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR