ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SİZDEN LEZZETLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLERİ SOKAK SİMİDİ

Sokak Simidi

Sokak simidi

Lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz?  @lezzettarifleri Hilal Demirci’den şahane bir sokak simidi tarifi ile karşınızdayız. Gelin, evde sokak simidi nasıl yapılır, yapım aşamaları nelerdir? sorularının cevapları için tarife başlayalım.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sokak Simidi Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kuru maya (silme)

Üzeri için:

  • 1 kase küncü
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1/3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un

Sokak Simidi Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyun içine kuru mayayı koyum 15 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını açın.
  • Tuzu ekleyin. Mayalı su karışımını yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • İçten dışa doğru yaklaşık 10 dakika yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 30 dakika mayalanması için bekletin.
  • Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 12 eşit bezeye bölün.
  • 12 bezeyi tezgahta uzun rulolar halinde yaklaşık 50 cm uzunluğunda fitiller elde edin.
  • Daha sonra iki fitili yan yana alıp uç kısmını birleştirin.
  • İki taraftan ters yöne doğru yuvarlayıp simit şeklini verin.
  • Ayrı bir kapta pekmez, su ve bir tatlı kaşığı unu iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız simitleri önce pekmezli karışımı daha sonra küncüye bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  • (Fırının zeminine yarım çay bardağı su dökün) Afiyet olsun...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz hamur işi tariflere mutlaka göz atın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.