ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLER SOKAK SİMİDİ

Sokak Simidi

Sokak simidi

Lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz?  @lezzettarifleri Hilal Demirci’den şahane bir sokak simidi tarifi ile karşınızdayız. Gelin, evde sokak simidi nasıl yapılır, yapım aşamaları nelerdir? sorularının cevapları için tarife başlayalım.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sokak Simidi Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kuru maya (silme)

Üzeri için:

  • 1 kase küncü
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1/3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un

Sokak Simidi Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyun içine kuru mayayı koyum 15 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını açın.
  • Tuzu ekleyin. Mayalı su karışımını yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • İçten dışa doğru yaklaşık 10 dakika yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 30 dakika mayalanması için bekletin.
  • Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 12 eşit bezeye bölün.
  • 12 bezeyi tezgahta uzun rulolar halinde yaklaşık 50 cm uzunluğunda fitiller elde edin.
  • Daha sonra iki fitili yan yana alıp uç kısmını birleştirin.
  • İki taraftan ters yöne doğru yuvarlayıp simit şeklini verin.
  • Ayrı bir kapta pekmez, su ve bir tatlı kaşığı unu iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız simitleri önce pekmezli karışımı daha sonra küncüye bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  • (Fırının zeminine yarım çay bardağı su dökün) Afiyet olsun...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz hamur işi tariflere mutlaka göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!