Mürdüm Eriği Marmelatı

Bu marmelatı yapmak için tam da doğru zamandayız , çünküüü Eylül ayına girdiğimizden beri mürdüm erikleri çok olgunlaştı ve lezzetlendi. İster sadece marmelat olarak tüket, istersen yaptığın tatlı ürünlere ekleyip lezzetleri ikiye katla tercih senin.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Mürdüm Eriği Marmelatı Tarifi İçin malzemeler
- 2,5 Kg Mürdüm Eriği
- Yarım Çay Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
Mürdüm Eriği Marmelatı Nasıl Yapılır?
- Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkartıp kabuklu olacak şekilde kısık ateşte ocağa alın.
- Üzerine yarım çay bardağı suyu ekleyin ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kaynadıktan sonra erikleri blenderdan geçirin ve tekrar tencereye aktarın.
- Üzerine toz şekeri ekleyin ve kaynamaya yakın nişastayı da ekleyerek kaynayana kadar pişirin.
- Pişen erik marmelatını kavanoza aktarıp ağzı sıkıca kapalı bir biçimde muhafaza edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR