İnek Bush Peyniri

Kendi yapacağımız hızlı, mayasız peyniri leziz bir mezeye dönüştürüyoruz 🎉
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

İnek Bush Peyniri Tarifi İçin malzemeler
- 2 litre açık süt
- 4 yemek kaşığı limon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3diş sarımsak
- Bir tutam fesleğen
- Bir tutam reyhan
- Karabiber, pul biber, tuz
İnek Bush Peyniri Nasıl Yapılır?
- Süt ocağa alınır, kaynamadan önce ev yoğurdunuz ve kaymağınız varsa süte ekleyin, daha fazla peynir elde edeceksiniz.
- Süt kaynayınca limon eklenir, karıştırılır. Altındaki su berraklaşıp süt pıhtılaşmaya başlayacak, peyniri kevgir ile biraz suyundan da alarak mixere koyabilirsiniz.
- Az aldığımız peynir altı suyu, sarımsak, peynir, zeytinyağı, tereyağı ve tuz eklenip tamamen pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekilir ve biraz soğumaya bırakılır.
- Soğuduğunda kalan malzemeler doğranıp eklenir.
- Bir yağlı kağıda konulan peynir silindir şekline getirerek sarılır. İki ucu farklı yönlere kıvırarak kapatılır.
- Buzdolabında 6-7 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR