ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLER İNEK BUSH PEYNİRİ

İnek Bush Peyniri

İnek Bush Peyniri

Kendi yapacağımız hızlı, mayasız peyniri leziz bir mezeye dönüştürüyoruz 🎉

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İnek Bush Peyniri Tarifi İçin malzemeler

  • 2 litre açık süt
  • 4 yemek kaşığı limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3diş sarımsak
  • Bir tutam fesleğen
  • Bir tutam reyhan
  • Karabiber, pul biber, tuz

İnek Bush Peyniri Nasıl Yapılır?

  • Süt ocağa alınır, kaynamadan önce ev yoğurdunuz ve kaymağınız varsa süte ekleyin, daha fazla peynir elde edeceksiniz.
  • Süt kaynayınca limon eklenir, karıştırılır. Altındaki su berraklaşıp süt pıhtılaşmaya başlayacak, peyniri kevgir ile biraz suyundan da alarak mixere koyabilirsiniz.
  • Az aldığımız peynir altı suyu, sarımsak, peynir, zeytinyağı, tereyağı ve tuz eklenip tamamen pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekilir ve biraz soğumaya bırakılır.
  • Soğuduğunda kalan malzemeler doğranıp eklenir.
  • Bir yağlı kağıda konulan peynir silindir şekline getirerek sarılır. İki ucu farklı yönlere kıvırarak kapatılır. 
  • Buzdolabında 6-7 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!