ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLER BAYAT EKMEK KÖFTESİ

Bayat Ekmek Köftesi

Bayat Ekmek Köftesi

Artan ekmeklerin değerlendirilmesi, kahvaltılık güzel bir tarif.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

29 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • Bir tane bayat ekmek
  • 1 dal yeşil soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 dal  dereotu
  • 3 yaprak roka
  • 4 dal  maydanoz
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Kırmızı Toz Biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Su

Bayat Ekmek Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Bayat ekmekler küçük küçük elle ufalanır.
  • Dereotu, maydanoz, yeşil soğan ve roka küçük küçük doğranır.
  • Sarımsak rendelenir.
  • Bir kaba ufalanmış ekmekler, dereotu, roka, yeşil soğan, baharatlar ve sarımsak koyulur.
  • İçerisine azar azar su koyularak yoğurulur. (Kulak memesi kıvamında köfte olmalıdır, su ona göre ayarlanmalıdır.)
  • Hamur olunca küçük bezeler koparılıp ekmek köfteleri yapılır.
  • Tavaya zeytinyağı koyulur, zeytinyağı kızınca ekmek köfteleri koyulur ve arkalı önlü pişirilir. Sıcak servis edilir. (Malzemelerin miktarını damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!