ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ TEPSİ MANTISI

Tepsi Mantısı

TEPSİ MANTISI

Enfes bir lezzet 😋 Tepsi mantıyı büyük oğlumun da yardımıyla yaptık. Yardımcı olmayınca çok uzun ve yorucu olabilen bir yemek mantı. Öylesine leziz bir şey ki eşim yediğinde üç tepsi daha olsa yerdik demişti. Küçük oğlum bile biten tepsiye bakmıştı. Üşenmeyin mutlaka deneyin. Klasik mantıya göre daha kolay ve bence sanırım daha lezzetli. @mutfakkeyiftir Instagram sayfamı ziyaret etmek ister misin?

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tepsi Mantısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı su 
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta

İç harcı için:

  • 200 gr kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sosu için:

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı su (et suyu ile karışık)

Üzeri için:

  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • Nane
  • Toz kırmızı biber

Tepsi Mantısı Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Yumurta, su ve tuz karıştırılır. Un eklenerek çok katı olmayan, hafif yumuşak kıvamda bir hamur yoğurulur.
  • Kıvama göre un veya su kontrollü şekilde eklenebilir. İç harcı için küçük doğranmış kuru soğanlar ile tüm malzemeler karıştırılır.
  • Hamur ikiye bölünür ve unlanmış tezgahta 3mm kalınlığında açılır. Küçük dikdörtgenler halinde kesilir.
  • İç harçtan yeterli miktarda ortalarına koyulur. Her bir parça iki kenarından birbirine tutturulur (sandal gibi).
  • Hazırlanan mantılar birbirine yakın şekilde, yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derecede 20 dakika pişirilir.
  • O sırada sos malzemeleri tencereye alınır ve kaynatılır. Fırında 20 dakika pişen mantılar fırından alınır ve sostan tepsiye aktarılır.
  • Aktarılan miktar mantıların hizasında olmalıdır. Sosu aktarılan mantılar tekrar fırına alınır.
  • 190 derecede 20-25 dakika daha, suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
  • Kuru nane ve toz kırmızı biber serpilir.
  • İlk pişim yapılıp alındığında tuz miktarını kontrol edebilir, az geldiyse sosa tuz eklenebilir. Bu ölçülerde yuvarlak borcamlarda iki tepsi çıkıyor.
  • Mantıları katlarken elinize yapışıyorsa parmaklarınızı unlayabilirsiniz. Zemine yapışan mantı hamurlarınızı bıçak yardımı ile dikkatlice kaldırabilirsiniz. Aksi takdirde hamur kendini yayabilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!