Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek
26 Mayıs 2021

Sarımsağın bu enfes birlikteliğine herkesler bayılacak.😋😋Pişerken evinizi saran cezbedici kokusu da bonusu👌👌Hemen yapılası, yiyilesi, müdavimi olunası bir tarif...🤗

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Sarımsaklı Ekmek için

Malzemeler

  • 110 ml ılık süt (yarım su bardağı)
  • 200 gr un
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Sarımsak sos için:

  • 1 iri diş sarımsak (bir fiske tuzla birlikte dövülmüş)
  • 1 dolu çay kaşığı mayonez
  • 15 gr tereyağı (eritilip ılıtılmış)
  • 1 y. kaşığı çırpılmış yumurta
  • 1 y. kaşığı ince doğranmış yeşil soğan
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • Üzeri için; dikine, ince dilimlenmiş kaşar ve rende kaşar (rende kaşar yerine mozzarella da olur)
Sarımsaklı Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için; Ilık süte toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Üzerini örtüp 10 dk aktive edin. Un ve tuzu ekleyin.
  2. Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. En son oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını da ekleyip güzelce yoğurup toparlayın.
  3. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurunuzu yuvarlayıp alın, üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Sarımsak sos için; Tüm malzemeleri karıştırın.
  4. Mayalanan hamuru elinizle hafif hafif açarak genişletin. Üzerine bıçakla  pide gibi dilim şeklinde kesikler yapın.
  5. Kesiklere blok şeklinde ince dilimlenmiş kaşarlar yerleştirin ve bastırın. Ve en üste de rende kaşar serpin.
  6. 180 dereceye ısıtılmış alt üst fanlı  fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFIYET OLSUN.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo