ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PEKMEZLİ SUSAMLI EKMEK

Pekmezli Susamlı Ekmek

Pekmezli Susamlı Ekmek

Bugün sizlere pekmezli susamlı ekmek tarifi veriyorum.  Oda ısısına vardığında kesin sıcacık çayınızı da alın bir dilim bu ekmekten yiyin. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 25 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

20 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pekmezli Susamlı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 paket ınstant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt

Üzeri İçin:

  • 2-3 yemek kaşığı susam
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı un

Pekmezli Susamlı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Un, maya, tuz derin bir kasede karıştırılır. Süt, su, pekmez ile beraber karıştırıldıktan sonra bu karışıma ilave edilerek yoğurulur.
  • Toparlanan hamur 30-40 dakika üzeri kapalı bir biçimde dinlendirilir. Daha sonra tezgaha alınarak tuz ilavesi yapıldıktan sonra tekrar yoğrularak 40-45 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurun üzeri için bir kapta su, pekmez ve un karıştırılır. Sürme spatulası yardımı ile bu karışım ekmeğe sürülür.
  • Fırın tepsisine alınan ekmeğin üstüne susam taneleri gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye gönderilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!