Pazı ve lor'un buluşmasından ortaya çıkan yedikçe bir tane daha yeme isteği uyandıran bir lezzet...
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağı ile hafifçe sotelenir.
İçerisine doğranan pazılar ilave edilir.
Pazılar suyunu salıp çektikten sonra, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu serpip ocaktan alınır.
Ocaktan alınan sotelenmiş pazının içine lor ilave edilir karıştırılır.
İlk yufka yağlanan yada yağlı yanmaz fırın kağıdı serilen tepsiye kenarları düzgünce dışarı taşacak şekilde serilir ve üzerine sos dökülür.
İkinci yufkada ilki gibi soslanır ve üzerine pazılı lorlu harç serpiştirilip güzelce yayılır.
Üçüncü yufkada ilk yufka gibi ister parça parça bölünüp isterseniz bütün şekilde koyup soslanır ve üzerine dördüncü yufka konup aynı işlem tekrarlanır.
İlk yufkada tepsinin dışında kalan yufkanın kısımları ile güzelce tepsinin içine kapatılır ve üzerine yumurta sarılı soda sürülüp, çörek otu serpiştirilip dilimlenip fırına koyulur.
Önceden ısıtılmış 170-180 derecede fırınca 35-40 dk pişirilir.
Teşekkür ederiz.