ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PAZI VE LORLU BÖREK

Pazı Ve Lorlu Börek

Pazı ve Lorlu Börek

Pazı ve lor'un buluşmasından ortaya çıkan yedikçe bir tane daha yeme isteği uyandıran bir lezzet...

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

doğuchef iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
12 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazı Ve Lorlu Börek Tarifi İçin malzemeler

İç Harcı İçin;

  • 1 bağ pazı (sapları kullanılmayacak)
  • 4 adet yufka
  • 250 gram lor peyniri
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kara biber

Yufka üzerine dökülecek sosu İçin;

  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
  • Yarım şişe soda

Üzeri İçin;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım şişe soda
  • Çörek otu

Pazı Ve Lorlu Börek Nasıl Yapılır?

  • Pazılar güzelce yıkanır ve ince ince doğranır.
  • 1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağı ile hafifçe sotelenir.
  • İçerisine doğranan pazılar ilave edilir.
  • Pazılar suyunu salıp çektikten sonra, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu serpip ocaktan alınır.
  • Ocaktan alınan sotelenmiş pazının içine lor ilave edilir karıştırılır.
  • İlk yufka yağlanan yada yağlı yanmaz fırın kağıdı serilen tepsiye kenarları düzgünce dışarı taşacak şekilde serilir ve üzerine sos dökülür.
  • İkinci yufkada ilki gibi soslanır ve üzerine pazılı lorlu harç serpiştirilip güzelce yayılır.
  • Üçüncü yufkada ilk yufka gibi ister parça parça bölünüp isterseniz bütün şekilde koyup soslanır ve üzerine dördüncü yufka konup aynı işlem tekrarlanır.
  • İlk yufkada tepsinin dışında kalan yufkanın kısımları ile güzelce tepsinin içine kapatılır ve üzerine yumurta sarılı soda sürülüp, çörek otu serpiştirilip dilimlenip fırına koyulur.
  • Önceden ısıtılmış 170-180 derecede fırınca 35-40 dk pişirilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!