ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PANCARLI MANTI

Pancarlı Mantı

Pancarlı Mantı

Pancarın verdiği güzel renk ve lezzetli mantı. 👌

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

75 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancarlı Mantı Tarifi İçin malzemeler

  • 1adet orta boy pancar 
  • Un ( aldığı kadar)
  • Pancar suyu 
  • Tuz 

İç harç için:

  • 3-4 adet küçük boy patates
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Tuz

Pancarlı Mantı Nasıl Yapılır?

  • Patates ve pancar küp küp doğranır ve buhar pişirme aparatında yumuşayana kadar pişirilir. Altında kalan  pancar suyu hamur yoğurmada kullanılır. 
  • Haşlanan patates sıcakken  kaşık yardımıyla iyice ezilir kremsi bir kıvam elde edilir. İçerisine karabiber, pul biber ve tuz atılır, karıştırılır.
  • Haşlanan pancar robotta çekilir.
  • Hamur için un, robotta çekilmiş pancar, tuz, biraz pancar suyu (oda sıcaklığında) elle karıştırılır.
  • Azar azar un eklenerek yoğurma işlemine geçilir ve  kıvam tutturulur. Ne çok sert ne çok yumuşak hamur elde edilir. (Cıvık bir hamursa un ekleyerek kıvam tutturabilirsiniz. Çok sert hamursa azar azar pancar suyu ekleyerek kıvam tutturabilirsiniz.)
  • Hamur merdane yardımıyla açılır. Çok ince ya da çok kalın hamur açılmamalı.
  • Açılan hamur küçük  kareler şeklinde kesilir. İçerisine hazırlanan patatesten çok az koyulur. Bohça şeklinde kapatılır.
  • Kaynar suyun içerisine hazırlanan mantılar koyulur ve pişmeye bırakılır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Sos tenceresinde sıvı yağ kızdırılır, içerisine nane ve pul biber atılır.
  • Soğuyan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur. Sıvı yağ gezdirilir. Servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!