ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ KARS KETESİ

Kars Ketesi

Kars ketesi

Esra'dan kars ketesi

Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

1 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kars Ketesi Tarifi İçin malzemeler

  • Süt
  • Sıvı yağ
  • Su
  • Hamur mayası

Kars Ketesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm malzemeleri bir kaba ekleyerek hamur kıvamına getirin.
  • Hamuru güzelce yoğurduktan sonra 2 parçaya bölün ve güzelce açın.
  • Açtığınız hamuru kare şeklinde dilimleyin. Büyüklüğünü istediğiniz boyutlara göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kare şeklindeki hamurları dört tarafından içeriye doğru katlayın.
  • Tüm hamurlara aynı şekli verdikten sonra fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında keteleri üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. ❤
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!