Ispanaklı Lokmacıklar

Mutfağınızı mis gibi kokuların saracağı mini mini lokmacıkların tarifi @tucimutfakta Tuğçe Şahin okuyucumuzdan geldi. Hazırsanız, evde ıspanaklı lokmacıklar nasıl yapılır birlikte görelim.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Ispanaklı Lokmacıklar Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için:
- ½ çay bardağı su
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (2-3 su bardağı)
İç harç için:
- 500 gr ıspanak (yıkanmış ve ince doğranmış)
- 200 gr beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
Ispanaklı Lokmacıklar Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğurmak için geniş bir kaba önce sıvıları ekleyip karıştırın. Tuz ve mayayı ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın.
- İhtiyaç olursa un eklemeye devam edin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamı olmalı. Hamuru 5-6 dk yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp 1-1,5 saat mayalanması için bekletin.
- Peynirleri çatalla ezin. Ispanaklarla birlikte geniş bir kasede bir araya getirin. Tuz atın.
- Mayalanan hamuru 2 bezeye ayırın. Her bezeyi merdane yardımı ile 25-30 cm çapında bir daire olacak şekilde açın. Ortadan bıçak ile kesin.
- Düz kısmına iç harç ekleyip rulo şeklinde sarın. Diğer kestiğiniz parçaya da aynı işlemi uygulayın. 2 ruloyu yan yana getirip 2-3 cm kalınlığında lokmalar kesin.
- Yağlanmış fırın kabına/tepsisine dik olacak şekilde dizin. Diğer bezeye de aynı işlemleri uygulayın.
- Daha önce ısınmış 180 dereceli fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Misafir ağırlarken sunabileceğiniz en lezzetli çay saati tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Nefis ıspanaklı tepsi böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Dergide bu ay neler var?