ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ HAŞHAŞLI EKMEK

Haşhaşlı Ekmek

HAŞHAŞLI EKMEK
Kıyır kıyır ve yumuşacık oluşuyla, yedikçe yemek isteyeceğiniz bir lezzet, ezilmiş haşhaşında içine konmasıyla damağınızda uzun süre iz bırakacak ve sizden yapmanız her zaman istenecek.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

6 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşhaşlı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 paket toz maya yada yaş maya 
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Un aldığı kadar (Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz)

Hamurun iç harcı için:

  • 3 su bardağı çekilmiş haşhaş ezmesi (Aktarlardan bulabilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Haşhaşlı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip mayalandırıyoruz.
  • Karışım mayalanınca diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Unu hamur ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar ekliyoruz.
  • Hazırlanan hamurumuzu yaklaşık 40 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
  • İç harcın hazırlanması; Haşhaş ezmesiyle dövülmüş cevizimizi yağımıza ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Hamuru 5-6 parça lokmalara ayırıyoruz.
  • Her parçayı tek tek oklavayla ince yufka açarak iç harcımızı yufkaya sürerek rulo yapıyoruz.
  • Yaptığımız ruloları 2 parmak kalınlığında bıçakla parçalara ayırarak yağlı kağıt serili fırın tepsimize alıyoruz.
  • Aynı işlemi açtığımız her parça hamur lokması için yapıyoruz.
  • Kalan harcı tepsideki haşhaşlının üstüne sürüyoruz.
  • Önceden 180° ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!