ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ EL AÇMASI SU BÖREĞİ

El Açması Su Böreği

El açması su böreği

Annemin yıllardır yaptığı ve yemelere doyamadığımız en lezzetli börek. Biraz zahmetli olsa da lezzeti ve kıvamı yerinde el açması su böreği tarifim.

Alternatif olarak el açması ıspanaklı börek ve el açması patatesli börek tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

elifguryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
3 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

El Açması Su Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Un

İç harcı için:

  • Yarım kg beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz

Arasına sürmek için:

  • Tereyağı (erimiş)

El Açması Su Böreği Nasıl Yapılır?

  • Hamur yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu alıp karıştırın. Kontrollü bir şekilde un ekleyerek hamurunuz çok sert olmayacak şekilde yoğurun.
  • Hamuru 8 eşit bezeye ayırıp yuvarlayın.
  • Her bir hamuru pişireceğiniz tava büyüklüğünde açın. 
  • Geniş bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suya bir tutam tuz ilave edin.
  • Açtığınız yufkaları tek tek kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp alın ve soğuk suda şoklayıp çıkarın.
  • Böreği pişireceğiniz tavaya serin. Bir katına erimiş tereyağı gezdirin. Bir katına peynirli iç harcından yayıp 8 yufkayı bu şekilde tamamlayın.
  • Böreğiniz kısık ateşte iki tarafını kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!