Nezaket Kebabı

Çıtır yufka, köfte ve sos ile hazırlanan nezaket kebabı, kalabalık sofraların en sevilen lezzetlerinden biridir. Zor gibi görünse de oldukça kolay bir tariftir. Köfteler iyice pişirildikten sonra domates ve biberli sos ile tatlandırılır.
Nezaket Kebabı nasıl yapılır diye merak edenler için, mis gibi kokusuyla yemeye doyamayacağınız tarifimi sizlerle paylaşıyorum
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Nezaket Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 kilo dana kıyma
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 4 adet yufka
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet rendelenmiş büyük boy domates
- 3 adet sivri biber
- 2 su bardağı su
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
Nezaket Kebabı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kasenin içerisine kıyma, yumurta, galeta unu, sarımsak, soğan, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- Yoğurduğunuz kıymayı 4 parçaya ayırın. Ben her yufkada yaklaşık 250 gram kıyma kullandım.
- Yufkayı tezgaha sererek yarım ay şeklinde katlayın.
- Yufkanın geniş olan kısmına kıymayı koyun ve eşit olacak şekilde yayın.
- Yufkayı sigara böreği yapar gibi sarın ve uç kısmına fırçayla su sürerek yapıştırın.
- Kıymalı yufkaları rulo haline getirdikten sonra 2 parmak olacak şekilde kesin.
- Fırın tepsisinin içerisine kıymalar yukarıdan gözükecek şekilde dizin.
- 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
- Sosu için; Bir sos tavasının içerisine sıvı yağı ekleyin ve kızdırın.
- Üzerine doğranmış biberleri ilave ederek karıştırın.
- Biberler yumuşadıktan sonra üzerine sarımsak, su ve domatesi ekleyerek karıştırın.
- Suyun yarısı çekilene kadar bu şekilde pişirin. Pişen yufkaların üzerine sıcak sosu gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR