ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ NEZAKET KEBABI

Nezaket Kebabı

Nezaket Kebabı

Çıtır yufka, köfte ve sos ile hazırlanan nezaket kebabı, kalabalık sofraların en sevilen lezzetlerinden biridir. Zor gibi görünse de oldukça kolay bir tariftir. Köfteler iyice pişirildikten sonra domates ve biberli sos ile tatlandırılır.
Nezaket Kebabı nasıl yapılır diye merak edenler için, mis gibi kokusuyla yemeye doyamayacağınız tarifimi sizlerle paylaşıyorum

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Aslican Çikolatalı tatlılara bayılırım.
13 Tarif       13 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nezaket Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 kilo dana kıyma
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 4 adet yufka
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet rendelenmiş büyük boy domates
  • 3 adet sivri biber
  • 2 su bardağı su
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

Nezaket Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasenin içerisine kıyma, yumurta, galeta unu, sarımsak, soğan, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Yoğurduğunuz kıymayı 4 parçaya ayırın. Ben her yufkada yaklaşık 250 gram kıyma kullandım.
  • Yufkayı tezgaha sererek yarım ay şeklinde katlayın.
  • Yufkanın geniş olan kısmına kıymayı koyun ve eşit olacak şekilde yayın.
  • Yufkayı sigara böreği yapar gibi sarın ve uç kısmına fırçayla su sürerek yapıştırın.
  • Kıymalı yufkaları rulo haline getirdikten sonra 2 parmak olacak şekilde kesin.
  • Fırın tepsisinin içerisine kıymalar yukarıdan gözükecek şekilde dizin.
  • 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  • Sosu için; Bir sos tavasının içerisine sıvı yağı ekleyin ve kızdırın.
  • Üzerine doğranmış biberleri ilave ederek karıştırın.
  • Biberler yumuşadıktan sonra üzerine sarımsak, su ve domatesi ekleyerek karıştırın.
  • Suyun yarısı çekilene kadar bu şekilde pişirin. Pişen yufkaların üzerine sıcak sosu gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!