Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma

Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma
02 Ocak 2021

Yılbaşı sofrası kadar davet sofralarinada çok yakışacak bir tarif.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma için

Malzemeler

  • Kestaneli iç pilav
  • Taze soğan
  • Hindi / tavuk eti
Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk/hindi göğsü sarmalık şekilde inceltilir. Hazırlanan kestaneli iç pilav etin ortasına koyulur.
  2. Kenarlardan içe doğru katlanır ve sarılır. Kenarlarının açılmaması için kürdanla tutturulur.
  3. Hazırlanan sarmalar kızgın az yağda döndürülerek kızartılır. Bu aşamada kürdanlar çıkartılmalıdır.
  4. Kızartılmış sarmalar fırın tepsisine alınır, kızartma yağından az miktar üzerine gezdirilir.
  5. 180 derece fırında 15 dk pişirilir. Taze soğanlar kızartma yağında çok az tutularak yumuşatılır.
  6. Taze soğan ile sarmalar bağlanır. (görsel açıdan)
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo