Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma

Yılbaşı sofrası kadar davet sofralarinada çok yakışacak bir tarif.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma Tarifi İçin malzemeler
- Kestaneli iç pilav
- Taze soğan
- Hindi / tavuk eti
Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma Nasıl Yapılır?
- Tavuk/hindi göğsü sarmalık şekilde inceltilir. Hazırlanan kestaneli iç pilav etin ortasına koyulur.
- Kenarlardan içe doğru katlanır ve sarılır. Kenarlarının açılmaması için kürdanla tutturulur.
- Hazırlanan sarmalar kızgın az yağda döndürülerek kızartılır. Bu aşamada kürdanlar çıkartılmalıdır.
- Kızartılmış sarmalar fırın tepsisine alınır, kızartma yağından az miktar üzerine gezdirilir.
- 180 derece fırında 15 dk pişirilir. Taze soğanlar kızartma yağında çok az tutularak yumuşatılır.
- Taze soğan ile sarmalar bağlanır. (görsel açıdan)

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR