ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ KESTANELİ İÇ PİLAVLI HİNDİ SARMA

Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma

Kestaneli iç pilavlı hindi sarma

Yılbaşı sofrası kadar davet sofralarinada çok yakışacak bir tarif.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
178 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • Kestaneli iç pilav
  • Taze soğan
  • Hindi / tavuk eti

Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma Nasıl Yapılır?

  • Tavuk/hindi göğsü sarmalık şekilde inceltilir. Hazırlanan kestaneli iç pilav etin ortasına koyulur.
  • Kenarlardan içe doğru katlanır ve sarılır. Kenarlarının açılmaması için kürdanla tutturulur.
  • Hazırlanan sarmalar kızgın az yağda döndürülerek kızartılır. Bu aşamada kürdanlar çıkartılmalıdır.
  • Kızartılmış sarmalar fırın tepsisine alınır, kızartma yağından az miktar üzerine gezdirilir.
  • 180 derece fırında 15 dk pişirilir. Taze soğanlar kızartma yağında çok az tutularak yumuşatılır.
  • Taze soğan ile sarmalar bağlanır. (görsel açıdan)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!