ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ FIRINDA İZMİR KÖFTE

Fırında İzmir Köfte

Fırında İzmir Köfte

Kızartmadan, sadece fırında suyuyla pişirerek daha hafif ve sağlıklı aynı zamanda da çok lezzetli bir tarif.


Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

8 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında İzmir Köfte Tarifi İçin malzemeler

Köfte malzemeleri:

  • 500 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 4 patates
  • Tuz, kuru nane, kimyon, kara biber, pul biber

Sos malzemeleri:

  • 6 bardak su
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı domates salçası

Tepsi üstüne:

  • İstenildiği miktarda domates
  • İstenildiği kadar ince veya çarliston biber

Fırında İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

  • Sarımsak, soğan ve maydanozu rondodan geçirip kaseye ekliyoruz. Galeta unu, baharatlar ve kıymayı ekleyip yoğuruyoruz.
  • Köfteleri çok kalın olmayacak şekilde şekillendirip, bir kap içinde ağzını kapatarak buzdolabında 3-5 saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
  • Patatesleri elma dilim şeklinde kesiyoruz. Zeytinyağı ve biraz kekik ile harmanlıyoruz.
  • Hazırlanan patatesleri tepsiye yerleştirip 180 derece ısıdaki fırında 15 dakika pişiriyoruz.
  • Su, ve salçaları karıştırıp sosu hazırlıyoruz. Fırındaki tepsiye, köfteleri ve sosu ekliyoruz. 200 derecedeki fırında 1 saat – 1 saat 15 dakika pişiriyoruz.
  • Yemeği fırından çıkartmadan 15 dakika önce domates ve biberleri de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  • Sosun köftelerin üstüne yakın olmasına dikkat edin, sos miktarı az kalırsa ara ara ekleme yapmanız gerekir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!