Fırında İzmir Köfte

Kızartmadan, sadece fırında suyuyla pişirerek daha hafif ve sağlıklı aynı zamanda da çok lezzetli bir tarif.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat 30 dakika

Fırında İzmir Köfte Tarifi İçin malzemeler
Köfte malzemeleri:
- 500 gr kıyma
- 1 kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı galeta unu
- 4 patates
- Tuz, kuru nane, kimyon, kara biber, pul biber
Sos malzemeleri:
- 6 bardak su
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 3 çorba kaşığı domates salçası
Tepsi üstüne:
- İstenildiği miktarda domates
- İstenildiği kadar ince veya çarliston biber
Fırında İzmir Köfte Nasıl Yapılır?
- Sarımsak, soğan ve maydanozu rondodan geçirip kaseye ekliyoruz. Galeta unu, baharatlar ve kıymayı ekleyip yoğuruyoruz.
- Köfteleri çok kalın olmayacak şekilde şekillendirip, bir kap içinde ağzını kapatarak buzdolabında 3-5 saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Patatesleri elma dilim şeklinde kesiyoruz. Zeytinyağı ve biraz kekik ile harmanlıyoruz.
- Hazırlanan patatesleri tepsiye yerleştirip 180 derece ısıdaki fırında 15 dakika pişiriyoruz.
- Su, ve salçaları karıştırıp sosu hazırlıyoruz. Fırındaki tepsiye, köfteleri ve sosu ekliyoruz. 200 derecedeki fırında 1 saat – 1 saat 15 dakika pişiriyoruz.
- Yemeği fırından çıkartmadan 15 dakika önce domates ve biberleri de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
- Sosun köftelerin üstüne yakın olmasına dikkat edin, sos miktarı az kalırsa ara ara ekleme yapmanız gerekir.

Dergide bu ay neler var?