ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ DANA KABURGA HAŞLAMA

Dana Kaburga Haşlama

Dana Kaburga Haşlama

Sağlıklı bir yaşam için ızgaradan, kızartmadan vazgeçin haşlama tüketin. İçindeki malzemeler ile oldukça lezzetli ve besleyici.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

20 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dana Kaburga Haşlama Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr dana kaburga
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta büyüklükte patates
  • 1 lt su

Eti mühürlemek için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Terbiye için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su

Dana Kaburga Haşlama Nasıl Yapılır?

  • Haşlamayı yapacağımız tenceremize ilk etapta yağımızı, ince doğradığımız soğanlarımızı alarak sotelemeye başlarız.
  • Tezgahımıza un ilavesi yaparak kaburgalarımızı hafif bir şekilde unladıktan sonra tenceremize etlerimizi koyarak mühürlemeye başlarız.
  • Mühürlenmiş etlerimizin olduğu tenceremize su ilavesini yaparak orta ateşte bırakırız.
  • Pişmeye yakın bir şekilde ilk önce orta büyüklükte doğramış olduğumuz havuçlarımızı daha sonra üçe yada dörde bölmüş olduğumuz patateslerimizi ilave ettikten sonra tüm malzemelerin piştiğine emin olduktan sonra derin bir kasede terbiyesini hazırlarız.
  • Yumurtaların pişmemesi için terbiyemizi hafif ılık su ile ılıtarak hızlı bir şekilde alttan üste doğru karıştırarak ilave ederiz.
  • Arzunuza göre servis tabağınıza alırken üzerine ince kıyılmış maydanoz gezdirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!