Dana Kaburga Haşlama

Dana Kaburga Haşlama
23 Haziran 2021

Sağlıklı bir yaşam için ızgaradan, kızartmadan vazgeçin haşlama tüketin. İçindeki malzemeler ile oldukça lezzetli ve besleyici.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Dana Kaburga Haşlama için

Malzemeler

  • 600 gr dana kaburga
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta büyüklükte patates
  • 1 lt su

Eti mühürlemek için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Terbiye için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
Dana Kaburga Haşlama

Nasıl Yapılır

  1. Haşlamayı yapacağımız tenceremize ilk etapta yağımızı, ince doğradığımız soğanlarımızı alarak sotelemeye başlarız.
  2. Tezgahımıza un ilavesi yaparak kaburgalarımızı hafif bir şekilde unladıktan sonra tenceremize etlerimizi koyarak mühürlemeye başlarız.
  3. Mühürlenmiş etlerimizin olduğu tenceremize su ilavesini yaparak orta ateşte bırakırız.
  4. Pişmeye yakın bir şekilde ilk önce orta büyüklükte doğramış olduğumuz havuçlarımızı daha sonra üçe yada dörde bölmüş olduğumuz patateslerimizi ilave ettikten sonra tüm malzemelerin piştiğine emin olduktan sonra derin bir kasede terbiyesini hazırlarız.
  5. Yumurtaların pişmemesi için terbiyemizi hafif ılık su ile ılıtarak hızlı bir şekilde alttan üste doğru karıştırarak ilave ederiz.
  6. Arzunuza göre servis tabağınıza alırken üzerine ince kıyılmış maydanoz gezdirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo