ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ ÇİNGENE KEBABI

Çingene Kebabı

Çingene kebabı

@lezzettarifleri Hilal Demirci okuyucumuzdan akşam yemeği için nefis bir önerimiz var. 'Tenekede tavuk' olarak da bilinen çingene kebabı, özellikle Adana ve çevresinde sık sık tüketilir. Hem doyurucu, hem de yüksek proteinli bir yemek olan çingene kebabı, ekmek ve salata ile birlikte servis edilir. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis çingene kebabı tarifine başlayabiliriz.

Sofranızda farklı tatlara yer vermek istiyorsanız, Bodrum usulü çökertme kebabı veya Hatay mutfağından tepsi kebabı tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çingene Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 8 parça tavuk sarma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Baharatlı tavuk için:

  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Zencefil
  • Kekik
  • 2 tane orta boy domates
  • 2 tane yeşil biber

Ekmeği için:

  • 4 su bardağı un
  • 300 ml ılık su
  • 2 çay kaşığı maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Soğan salatası için:

  • 2 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 küçük domates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon
  • Sumak

Çingene Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Ekmeği için unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz yapın. Maya ve şekeri koyup, unun üzerine tuz ve yoğurdu ekleyin. Suyu ortaya yavaş yavaş dökerek hamuru yoğurun.
  • Daha sonra hamuru 30 dakika dinlendirip mayaya gelmesini bekleyin. Dinlenen hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler alıp yuvarlayın. Bezeleri bazlama yapıp tavada pişirin.
  • Soğan salatası için soğanları ince ince uzun şekilde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın.
  • Soğanın acısının gitmesi için yıkayıp suyunu sıkın. Tüm malzemeyi bir kaba alın baharat ve yağını ilave edip karıştırın.
  • Tüm tavukları geniş yapışmaz bir tencereye dizip 1 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Tamamen suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edin. Tavuklar biraz kızarmaya başlayınca tüm baharatları ilave edip biraz daha kızartın.
  • Başka bir tavada biber ve domatesleri dörde bölüp az bir zeytinyağı ile kızarana kadar soteleyin. 
  • Sunum için sunum tabağının ortasına soğan salatası onun etrafına ise biber ve domatesleri dizin.
  • Daha sonra ekmekleri koyup ekmeklerin üzerine de küçük parçalara ayırdığımız tavukları dizin. Tavuğun üzerine ise tavanın dibindeki yağından gezdirin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.