ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU YUFKADA SEBZELİ HİNDİ/TAVUK RULO

Beşamel Soslu Yufkada Sebzeli Hindi/Tavuk Rulo

Beşamel soslu yufkada sebzeli hindi / tavuk rulo

Lezzetiyle, görünümü ile ve elbette pratikliği ile kaydetmelik bir tarif. Bir adet yufka, 350 gr hindi yada tavuk ve sebzeler ile nefis bir yemek çıkacak karşınıza. Tarifi kaydedin deneyin. ❤️ Tabi ki beğeni ve yorumlarınız da çok kıymetli 😊

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

40 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beşamel Soslu Yufkada Sebzeli Hindi/Tavuk Rulo Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yeterince süt
  • 1 adet kapya
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1/2 çay bardağı bezelye
  • 350-400 gr hindi yada tavuk kıyma (bütün ise rondodan çekilerek yapılır)
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • Galeta unu
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Köri

Beşamel Soslu Yufkada Sebzeli Hindi/Tavuk Rulo Nasıl Yapılır?

  • 1 adet kapya biber, 2 adet yeşil biber, 1 adet havuç ve yarım çay bardağı bezelye başlamaya koyulur. Haşlanıp suyu süzülür. (Suyunu ziyan etmeyin, pilava kullanabilirsiniz)
  • Hindi yada tavuk etleri bütün ise rondodan geçirilir ve koyma haline getirilir. Köfte malzemeleri harmanlanır ve yoğurulur.
  • Un tereyağ ile kavrulur, süt ile açılarak beşamel hazırlanır.
  • Yufka tezgaha serilir ve yarısına beşamel sürülür. Yufka ikiye katlanır ve tekrar beşamel sos sürülür. 
  • Köfte harcı uzunlamasına yufkaya koyulur ve sıkıca rulo sarılır. Rulolar tepsi ebadında kesilir, tepsiye alınır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından alınan rulonun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur ve tekrar fırına koyulur. Kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir.
  • 🍽️ Dilimlenerek servis edilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!