ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ÇORBA TARİFLERİ TURUNCU KIŞ ÇORBASI

Turuncu Kış Çorbası

Turuncu Kış Çorbası

Kışa en çok yakışan turuncuyu soframıza taşıdık, birbirlerine çok yakıştılar.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

10 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Turuncu Kış Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 dilim balkabağı
  • 1 adet orta boy tatlı patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik 
  • 500 ml tavuk suyu

Turuncu Kış Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk suyu hariç tüm malzemeyi dilimleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika fırınlayınız.
  • Daha sonra fırınlanan sebzeleri tencereye alıp, tavuk suyunu kontrollü olarak ilave ediniz.
  • Çorbanız arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde blenderdan geçiriniz.
  • Servis ederken üzerine kabak çekirdeği serpebilir ve kırmızı yağ dökebilirsiniz. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!