ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ÇORBA TARİFLERİ ŞEHRİYELİ HAVUÇ ÇORBASI

Şehriyeli Havuç Çorbası

ŞEHRİYELİ HAVUÇ ÇORBASI

Havalar soğudukça yemeğe şöyle lezzetli ılık yada sıcak bir çorba ile başlamak oldukça keyifli oluyor. Bu çorba sofranıza lezzet katacak. Kaydedin, deneyin, değerlendirin 😉

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su1

Şehriyeli Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve sarımsaklar rendelenir. Tereyağı ve zeytinyağında kavrulur. Su ilave edilerek kaynatılır.
  • Kaynayan çorba blenderdan geçirilir. Şehriyeler ve tuz  ilave edilir. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, un ve su ile terbiye hazırlanır. Çorbaya aktarılır ve karıştırılır. Kısa süre daha kaynatılan çorba servise hazır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!