Şehriyeli Havuç Çorbası

Şehriyeli Havuç Çorbası
13 Şubat 2021

Havalar soğudukça yemeğe şöyle lezzetli ılık yada sıcak bir çorba ile başlamak oldukça keyifli oluyor. Bu çorba sofranıza lezzet katacak. Kaydedin, deneyin, değerlendirin 😉

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Şehriyeli Havuç Çorbası için

Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su1
Şehriyeli Havuç Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Havuç ve sarımsaklar rendelenir. Tereyağı ve zeytinyağında kavrulur. Su ilave edilerek kaynatılır.
  2. Kaynayan çorba blenderdan geçirilir. Şehriyeler ve tuz  ilave edilir. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, un ve su ile terbiye hazırlanır. Çorbaya aktarılır ve karıştırılır. Kısa süre daha kaynatılan çorba servise hazır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo