ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ÇORBA TARİFLERİ KABAK ÇORBASI

Kabak Çorbası

Kabak Çorbası

Pratik, az malzemeli, ekonomik, lezzetli bir çorba tarifi.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

30 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabak Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 6 tane küçük boy kabak
  • 2 tane küçük boy soğan
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz zerdeçal
  • Dereotu

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı koyulur. Zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış kabak ve soğan koyulur, karıştırılır.
  • Tencerenin kapağı kapatılır, ocak kısık ayara alınır, ara ara karıştırarak kabak ve soğan yumuşayıp suyunu bırakana kadar pişirilir.
  • Kabağın üzerine su koyulur. (Sulu bir kıvam seviyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz.)
  • Kabaklar ocağın kısık ayarında tamamen yumuşayana kadar pişirilir. Kabaklar yumuşadıktan sonra ocaktan alınır.
  • Kabağın içerisine baharatlar koyulur ve blenderde  çekilir.
  • Kabak çorbası servis tabağına alınır, üzerine dereotu koyularak servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!