Buğdaylı Taze Soğan Çorbası

Şöyle sıcak lezzetli bir çorba yapalım. Buğdayın lezzetini taze soğan ile katlayalım. Üzerine sos yanına kızarmış ekmeklerle oldukça keyifli.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Buğdaylı Taze Soğan Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 3 su bardağı su (kıvama göre artabilir)
- 5-6 dal taze soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Tuz
Üzeri için:
- Tereyağı
- Nane
- Kırmızı toz biber
Buğdaylı Taze Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Akşamdan suya koyulan buğdaylar tencereye alınır ve haşlanır. (Önceden haşlanmış dondurucuya kaldırılmış buğday da kullanılabilir)
- Diğer tarafta un, yoğurt ve yumurta sarısı ile terbiye hazırlanır. Küçük bir tavada ince doğranmış taze soğanlar tereyağında sotelenir.
- Haşlanmış buğdayların suyundan terbiyeye aktarıp terbiye biraz açılır. Terbiye çorbaya aktarılır, aktarırken çorba karıştırılır.
- Sotelenen taze soğanlar da tencereye ilave edilir. Kısa süre kaynatılır ve kapatılır.
- Servis ederken biberli naneli tereyağı sosu gezdirilir. Yanına kruton yada kızarmış ekmek yakışacaktır. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR