ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ÇORBA TARİFLERİ BELUGA MERCİMEK ÇORBASI

Beluga Mercimek Çorbası

BELUGA (SİYAH MERCİMEK) ÇORBASI

Mutfakta siyaha yer açın.. 

Siyah mercimek bilir misiniz? Hiç denediniz mi? Markette ilk gördüğümde merak duygusuyla almıştım. Pişerken cazibesi pek yok ama tabağa geldiğinde beklenilenden daha iyi bir lezzeti olduğu gerçek. Siyah mercimek Orta Asya'dan dünyaya yayılmıştır. Bir tabak tüketildiğinde vücudun günlük protein ve kalsiyum ihtiyacının %80 ini karşılamaktadır. Güçlü bir lif kaynağıdır, uzun süre tok ve enerjik tutar. Dolayısıyla diyet için de uygun. 👍O kadar çok faydası var ki yazsam alan yetmez, belki siz araştırmak istersiniz. Sadece çorba olarak değil salata olarak da kullanabilirsiniz. Merak ettiyseniz siz de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
160 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beluga Mercimek Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı siyah mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon

Beluga Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve soğan yemeklik doğranır. Tereyağı ve zeytinyağında kavrulur.
  • Tavuk suyu ve su eklenir. Mercimekler ilave edilir. Yumuşayana kadar pişirilir.
  • Tuz ve zencefil eklenir. Pişen çorba  blenderdan geçirilir.
  • Pürüzsüz olması istenirse(ben öyle yaptım) süzgeçten geçirilir. Servis ederken limon suyu eklenir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!