ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI VE KİMYONLU HAVUÇ

Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç

Zeytinyağlı ve kimyonlu havuç

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kırmızı havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 limonun suyu (1 limonun da rendelenmiş kabuğu)
  • 2 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç Nasıl Yapılır?

  • Kabuğunu soyduğunuz havuçları parmak şeklinde doğrayın. Zeytinyağının 1/3’ünü tencerede ısıtın ve zar şeklinde doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsakları kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca havucu, tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Limon suyunu ve 2 bardak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Ayrı bir kapta rendelenmiş limon kabuğunu, kimyonu ve kıyılmış maydanozu harmanlayın.
  • Zeytinyağlı havucu ocaktan almadan 5 dakika önce kalan zeytinyağını dökün. Ocaktan alın, baharatlı maydanoz karışımını serpin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, oda ısısında soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!