Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç

Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç için

Malzemeler

  • 1 kg kırmızı havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 limonun suyu (1 limonun da rendelenmiş kabuğu)
  • 2 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç

Nasıl Yapılır

  1. Kabuğunu soyduğunuz havuçları parmak şeklinde doğrayın. Zeytinyağının 1/3’ünü tencerede ısıtın ve zar şeklinde doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsakları kavurun.
  2. Soğanlar yumuşayınca havucu, tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Limon suyunu ve 2 bardak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  3. Ayrı bir kapta rendelenmiş limon kabuğunu, kimyonu ve kıyılmış maydanozu harmanlayın.
  4. Zeytinyağlı havucu ocaktan almadan 5 dakika önce kalan zeytinyağını dökün. Ocaktan alın, baharatlı maydanoz karışımını serpin.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp, oda ısısında soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo