ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI VE KİMYONLU HAVUÇ

Zeytinyağlı ve kimyonlu havuç

Zeytinyağlı ve kimyonlu havuç

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı ve kimyonlu havuç tarifi için malzemeler

  • 1 kg kırmızı havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 limonun suyu (1 limonun da rendelenmiş kabuğu)
  • 2 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Zeytinyağlı ve kimyonlu havuç Nasıl Yapılır

  • Kabuğunu soyduğunuz havuçları parmak şeklinde doğrayın. Zeytinyağının 1/3’ünü tencerede ısıtın ve zar şeklinde doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsakları kavurun. Soğanlar yumuşayınca havucu, tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Limon suyunu ve 2 bardak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Ayrı bir kapta rendelenmiş limon kabuğunu, kimyonu ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. Zeytinyağlı havucu ocaktan almadan 5 dakika önce kalan zeytinyağını dökün. Ocaktan alın, baharatlı maydanoz karışımını serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, oda ısısında soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.