ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI SUSUZ KABAK

Zeytinyağlı susuz kabak

Zeytinyağlı susuz kabak

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı susuz kabak tarifi için malzemeler

  • 2 büyük boy soğan
  • 1 kg kabak
  • 1 havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu

Zeytinyağlı susuz kabak Nasıl Yapılır

  • Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp küp doğrayın. Havucu da dilimleyin. Soğanları soyup aynı şekilde küp şeklinde doğrayın. Soğanları tuzla iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. Soğanları, havucu ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın. Diş diş sarımsakları serpin, zeytinyağını dökün. Karıştırıp çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotunu da üzerine serpin. Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde oda ısısında soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.