Zeytinyağlı Susuz Kabak

Zeytinyağlı Susuz Kabak
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinyağlı Susuz Kabak için

Malzemeler

  • 2 büyük boy soğan
  • 1 kg kabak
  • 1 havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu
Zeytinyağlı Susuz Kabak

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp küp doğrayın. Havucu da dilimleyin. Soğanları soyup aynı şekilde küp şeklinde doğrayın.
  2. Soğanları tuzla iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. Soğanları, havucu ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın.
  3. Diş diş sarımsakları serpin, zeytinyağını dökün. Karıştırıp çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotunu da üzerine serpin.
  4. Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde oda ısısında soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

İçinizi ısıtacak kabak çorbası tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo