Zeytinyağlı Susuz Kabak

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Zeytinyağlı Susuz Kabak Tarifi İçin malzemeler
- 2 büyük boy soğan
- 1 kg kabak
- 1 havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4-5 dal kıyılmış dereotu
Zeytinyağlı Susuz Kabak Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp küp doğrayın. Havucu da dilimleyin. Soğanları soyup aynı şekilde küp şeklinde doğrayın.
- Soğanları tuzla iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. Soğanları, havucu ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın.
- Diş diş sarımsakları serpin, zeytinyağını dökün. Karıştırıp çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotunu da üzerine serpin.
- Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde oda ısısında soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
İçinizi ısıtacak kabak çorbası tarifine de göz atın.

Dergide bu ay neler var?