ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SEBZE

Zeytinyağlı Karışık Sebze

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Karışık Sebze Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr brokoli
  • 200 gr karnabahar
  • 2 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 150 gr brüksel lahanası
  • 10 minik havuç
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Zeytinyağlı Karışık Sebze Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
  • Biberleri şerit halinde kesin. Brokoli, karnabahar, biberler, havuç ve brüksel lahanasını ekleyip 2 dakika soteleyin.
  • Üzerine tuz ve sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Türk mutfağında sık sık tüketilen zeytinyağlılara göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!