Zeytinyağlı Karışık Sebze

Zeytinyağlı Karışık Sebze
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Zeytinyağlı Karışık Sebze için

Malzemeler

  • 200 gr brokoli
  • 200 gr karnabahar
  • 2 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 150 gr brüksel lahanası
  • 10 minik havuç
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
Zeytinyağlı Karışık Sebze

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
  2. Biberleri şerit halinde kesin. Brokoli, karnabahar, biberler, havuç ve brüksel lahanasını ekleyip 2 dakika soteleyin.
  3. Üzerine tuz ve sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Türk mutfağında sık sık tüketilen zeytinyağlılara göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo