ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ DOLMASI

Zeytinyağlı Havuç Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Havuç Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 6 iri havuç
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Havuç Dolması Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Kaynayan suya atıp 1-2 dakika beklettikten sonra çıkartarak soğumaya bırakın. İçlerini sebze oyacağı ile çıkartın.
  • Soğanları küp şeklinde doğrayıp 1 çay bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstık ekleyip rengi dönünceye kadar karıştırın.
  • Pirinç, kuş üzümü, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Yarım su bardağı su ekleyip çekene kadar kısık ateşte pişirin. Havuçların içini dolma harcı ile doldurun ve tencereye dizin.
  • Üzerini geçmeyecek kadar su, tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • İsteğe göre fırın kabına dizip 10 dakika da fırında pişirdikten sonra servis yapın.

Farklı sebzelelerle harmanlanan zeytinyağlı havuç tarifini de deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!