Zeytinyağlı Havuç Dolması

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Zeytinyağlı Havuç Dolması Tarifi İçin malzemeler
- 6 iri havuç
- 2 soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyağlı Havuç Dolması Nasıl Yapılır?
- Havuçların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Kaynayan suya atıp 1-2 dakika beklettikten sonra çıkartarak soğumaya bırakın. İçlerini sebze oyacağı ile çıkartın.
- Soğanları küp şeklinde doğrayıp 1 çay bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstık ekleyip rengi dönünceye kadar karıştırın.
- Pirinç, kuş üzümü, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Yarım su bardağı su ekleyip çekene kadar kısık ateşte pişirin. Havuçların içini dolma harcı ile doldurun ve tencereye dizin.
- Üzerini geçmeyecek kadar su, tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
- İsteğe göre fırın kabına dizip 10 dakika da fırında pişirdikten sonra servis yapın.
Farklı sebzelelerle harmanlanan zeytinyağlı havuç tarifini de deneyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR