ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ

Zeytinyağlı Havuç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Havuç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Zeytinyağlı Havuç Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını temizleyip verev kesin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavurun.
  • Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ilınınca servis tabağı naalın. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazla tarif önerisi için zeytinyağlılar sayfamızı ziyaret edin.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:02:27

bence çok güzel

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.