ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI DOMATES DOLMASI

Zeytinyağlı Domates Dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 12 domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

İç malzeme:

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 3 soğan
  • 3 taze soğan sapı
  • 3 dal maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Domates Dolması Nasıl Yapılır?

  • Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini kaşıkla oyarak çıkarıp bir kaba alın ve çatalla ezerek püre haline getirin.
  • İç malzemesini hazırlamak için; pirinci 15 dakika kaynar suda bekletip süzün. Soğanları soyup doğrayın. Taze soğan sapları ve maydanozu kıyın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Hazırladığınız domates püresini ilave edip birkaç dakika kavurun.
  • Pirinç, taze soğan, maydanoz, kuşüzümü, dolmalık fıstık, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye dek pişirin.
  • Hazırladığınız iç malzemesiyle domatesleri doldurup kapaklarını kapatın. Tencereye dizip 2 kaşık zeytinyağı, 2 bardak sıcak su, tuz ve toz şeker ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan zeytinyağlı biber dolması tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!