ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ SARIMSAKLI ISPANAK EZMESİ

Sarımsaklı Ispanak Ezmesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsaklı Ispanak Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuzu ıspanak
  • 4 dilim tost ekmeği
  • 150 g ceviz içi
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi
  • Susam

Sarımsaklı Ispanak Ezmesi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığınız kuzu ıspanakları ılık tuzlu suya atıp 2 dakika bekletin ve sudan alın. Elinizle suyunu sıkarak bir tabağa alın.
  • İçini çıkarttığınız tost ekmekleri, suyunu süzdüğünüz kuzu ıspanak, ceviz içi, ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu geniş bir kaba alın.
  • Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz, karabiber, muskat rendesi ve susamla ile tatlandırıp servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!