ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR SARIMSAKLI ISPANAK EZMESİ

SARIMSAKLI ISPANAK EZMESİ

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı ıspanak ezmesi tarifi için malzemeler
  • 500 g kuzu ıspanak
  • 4 dilim tost ekmeği
  • 150 g ceviz içi
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi
  • Susam
Sarımsaklı ıspanak ezmesi hazırlanışı

Yıkadığınız kuzu ıspanakları ılık tuzlu suya atıp 2 dakika bekletin ve sudan alın. Elinizle suyunu sıkarak bir tabağa alın. İçini çıkarttığınız tost ekmekleri, suyunu süzdüğünüz kuzu ıspanak, ceviz içi, ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu geniş bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz, karabiber, muskat rendesi ve susamla ile tatlandırıp servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!