ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR REZENELİ ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

> REZENELİ ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Rezeneli zeytinyağlı kereviz
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rezeneli zeytinyağlı kereviz tarifi için malzemeler
  • 200 ml zeytinyağı
  • 2 kök rezene
  • 10 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • 1 diş sarımsak
  • 6 kereviz
  • 1 büyük limon
  • 6 mandalinanın suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Yarım demet dereotu
Rezeneli zeytinyağlı kereviz Nasıl Yapılır

  • Rezenelerin beyaz kısımlarını küp, yeşil kısımlarını da ince ince doğrayın.
  • Kerevizleri bütün olarak soyduktan sonra elma dilimi şeklinde 4’e kesin ve limonlu suda bekletin.
  • Tencerede zeytinyağının 1/4’ünü ısıtın. Kabuğunu soyduğunuz bütün arpacık soğanlarını, sarımsağı ve rezeneyi ekleyin. Birkaç dakika çevirin. Kerevizleri, mandalinaların suyunu, sıcak suyu, şekeri ve tuzu ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi iyice kısın. 15-20 dakika sonra ocaktan alın. Kalan zeytinyağını tüm malzemenin üzerine gelecek şekilde dökün. Soğuduktan sonra servis tabağına alın, üzerine bolca kıyılmış dereotunu serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.