ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ REZENELİ ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Rezeneli Zeytinyağlı Kereviz

Rezeneli zeytinyağlı kereviz

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Rezeneli Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml zeytinyağı
  • 2 kök rezene
  • 10 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • 1 diş sarımsak
  • 6 kereviz
  • 1 büyük limon
  • 6 mandalinanın suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Yarım demet dereotu

Rezeneli Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Rezenelerin beyaz kısımlarını küp, yeşil kısımlarını da ince ince doğrayın.
  • Kerevizleri bütün olarak soyduktan sonra elma dilimi şeklinde 4’e kesin ve limonlu suda bekletin.
  • Tencerede zeytinyağının 1/4’ünü ısıtın. Kabuğunu soyduğunuz bütün arpacık soğanlarını, sarımsağı ve rezeneyi ekleyin. Birkaç dakika çevirin.
  • Kerevizleri, mandalinaların suyunu, sıcak suyu, şekeri ve tuzu ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi iyice kısın.
  • 15-20 dakika sonra ocaktan alın. Kalan zeytinyağını tüm malzemenin üzerine gelecek şekilde dökün.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın, üzerine bolca kıyılmış dereotunu serpip servis yapın.

Rezeneli Zeytinyağlı kereviz Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yapraklarıyla birlikte taze kereviz bulabilirseniz eğer, yemeğinize veya çorbanıza pişmeye yakın yaprakları ince ince kıyarak ekleyin. 
  • Artan yaprakları da nane gibi kurutup ufalayın, et yemeklerinizde kullanın. 
  • Bu yaprakları demleyip ‘kereviz çayı’ yaparak toksinlerinizi de atabilirsiniz.

Yine mevsim sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz bir diğer tarif olan biberli kaşık salatası tarifi ilginizi çekebilir.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!