ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR NAR EKŞİLİ İMAMBAYILDI

Nar Ekşili İmambayıldı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 4 orta boy soğan
  • 2 domates
  • Yarım su bardağı (100 ml) sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı beyaz biber

Nar Ekşili İmambayıldı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun. Dolduracağınız yerinin kesiğini bıçakla yapıp yağda kızartın. Diğer yanda soğanı ince doğrayın.
  • Zeytinyağının yarısını bir tavaya alın ve soğanları ekleyin. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Soğan hafif yumuşayınca dilim dilim doğranmış sarımsağı, salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin.
  • Soğanlar tamamen pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker, biber ve 2 yemek kaşığı nar ekşisini ekleyin.
  • Soğumaya bırakın. İçlerini doldurulacak şekilde patlıcanları açıp soğanla doldurun. Üzerine kalan nar ekşisini gezdirin.
  • Sarı ve kırmızı biberleri, imambayıldıların üzerini süsleyecek şekilde doğrayıp yerleştirin. 160 dereceye ayarlanmış fırında pişirerek renk almasını sağlayın.
  • İmambayıldıları fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerini taze kekik dallarıyla süsleyin. Bir tatlı kaşığıyla kalan sızma zeytinyağını üzerine gezdirip servis yapın.

Klasik imam bayıldı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.